Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Lite belastning, og stor effekt! Her er tre øvelser til deg.

Vanntrening er gunstig for blodsirkulasjonene. Vannet virker avspennende og masserer kroppen. Det beste er hvis du finner et basseng med varmt vann, da øker endorfinfrigjøringen og gir deg lykkefølelse og mindre smerter.

Trening for alle

Vanntrening virker bra for alle enten du har mye smerter eller er overvektig. Kroppen veier bare 10% av sin egentlige vekt, så det blir mye mindre belastende å trene med vann rundt kroppen. Samtidig kan du trene med motstand hele tiden for vannet gir deg motstand i hver bevegelse. Har du smerter og det er vondt å bevege deg på land, avlaster vannet kroppen, og er det i tillegg varmt vil det gi god smertelindring og en mulighet for smertefri bevegelse.

God trening for stabiliseringsmuskulatur

Å trene på dypt vann med flytepølse eller annen oppdrift gir deg kontinuerlig trening av stabiliseringsmuskulatur. mage, rygg og midje må jobbe hele tiden for å holde deg flytende og stabil i vannet. Da trenger du nesten ikke gjøre noen øvelser annet enn å prøve å flyte.

God forbrenning i vann

Fordi kroppen må jobbe med så mange muskler samtidig og hele tiden jobber i motstand forbrenner en times trening 650 kalorier i gjennomsnitt. Du får både kondisjon og styrketrening i vann. Så sjekk rundt der du bor om det finnes et godt oppvarmet basseng og test ut disse øvelsene.

3 gode øvelser i vann

  1. Legg en flytepølse bak ryggen, hold armene over. Legg deg flatt på ryggen med strake ben. Prøv å holde kroppen så strak du kan gjennom hele øvelsen og press bena ned til du står rett ned i vannet. Prøv nå å strekke deg ut til å ligge flatt på ryggen igjen. La gjerne bena flye opp.
  2. Hold pølsen foran deg og heng over med armene. Trekk knærne inn mot brystet og strekk dem ut igjen. Prøv å variere med å strekke bena ut til siden mellom hver gang du trekker dem inn mot brystet.
  3. Stå på flytepølsen og jogg på stedet.

Trening i vann senker stressnivået og hjerterytmen, så det er bare å nyte alle fordelene etter en treningsøkt i vann!

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke