Trener du for deg selv, eller alle andre?

Treningspress finnes over alt. I avsier, på TV, nettet, i blader, på skolen, studier, og blant venner. Dagens samfunn er fokusert på hva som er perfekt, og hvordan vi skal oppnå den perfekte kroppen og det perfekte livet. Trening virker som å ha en stor del i jakten på det perfekte.

For mange blir dette litt mye, og kan etterhvert virke mot sin hensikt. Følelsen av at alle andre klarer å leve etter de perfekte rådene, og at alle andre får til så utrolig mye på trening hver eneste uke er ikke alltid den beste motivasjonen. 

Deg og ditt.

Det er deg, og din trening som teller i ditt liv. Tenk på deg selv når du skal planlegge en treningsplan som passer inn i din hverdag. Det er uinteressant hva alle andre gjør, når det i bunn og grunn handler om at du skal klare å være aktiv i ditt travle liv. 

Uansett hvor "flinke" alle andre er, hvor sterke, raske, tynne, tykke, eller trente blir det lite interessant for deg. Selvfølgelig kan det også motivere at andre klarer å kombinere trening og familie, studier, eller jobb, og da er det bare å la dette motivere og inspirere.

Til syvende og sist handler dette om deg og din treningshverdag. 

Alle andre!

Vi er verdensmestere i å sammenlikne oss med alle andre, på godt og vondt. 

At andres treningsiver og glede smitter er en kjempefin effekt av dette, men vi mennesker har veldig lett for å tolke at vi selv er dårligere enn de vi ser til. 

Om vi alltid ser på alle andre for å måle våre egne treningsresultater er det lett å bli blind for sine egne små forbedringer. Følelsen av at de rundt deg, klarer alt så mye bedre enn deg er slitsomt. Hva med å heller fokusere på at du klarte en pushups mer på trening i dag enn forrige gang? Eller at du klarte å løpe din faste runde uten like mange pauser som sist?

Små endringer og forbedringer er tegn på at veien mot et større treningsmål blir kortere. Dette bør være fokuset!

Tren for deg selv og dine mål, og tenk på deg selv uten å sammenlikne deg med alle andre hele tiden. Bruk heller andre til å strekke deg etter på en realistisk måte, og la dette inspirere deg til trening videre. 

Hva er vel mer motiverende enn å se at du selv blir litt bedre for hver eneste økt?