Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Det er gøy og effektivt

Rokkering ble lansert som et leketøy i USA på midten av 1950 tallet, nå kan den kjøpes med vekt som gjør leken til en hard treningsøkt.

Hvor finner du rokkeringer

Rokkering med litt tyngde kan kjøpes i mange sportsbutikker og på nett, den finnes i forskjellige vektklasser. Du kan sikkert prøve en i butikken før du kjøper den. Sjekk hvilken vekt som passer best for deg. Er det lenge siden du har rokket er det lurt å begynne med den letteste typen.

Hvordan trener du med rokkering?

Rokket du da du var liten? Da er det som å sykle, etter litt øvelse kommer du fort inn i det igjen. Det er faktisk litt lettere med litt tyngde på rokkeringen. Har du ikke gjort det før må du bare øve, og øve. Stå med bena litt fra hverandre og sving rokkeringen rundt. Beveg hoftene fra side til side så du får fart på ringen. Etter hvert vil du komme inn i en rytme så du ikke behøver å svinge så mye på hoftene.

Super core trening

Med rokkering trener du midje, mage, rygg hofte, rumpe og ben. Med en tung rokkering vil effekten bli større. Til å begynne med kan du bli litt øm i midjen etter en runde med ringen, det går over etter hvert. Begynn med korte økter og øk tiden etter hvert. Når du mestrer det bra, kan du begynne å snu omdreiningene på rokkeringen når du er halvveis i treningsøkten. Det gir deg større utfordring.

Treningstimer med rokkering

Noen steder finnes det organiserte treningstimer med rokkering, men det finnes også mange fine treningsvideoer på youtube, søk på Hula hoop så kommer det frem treningsvideoer.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke