Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Kvalitetssikre treningen og få resultatene du ønsker.

For å kvalitetssikre treningen er det viktig at du tester deg selv innimellom. Både for å evaluere og justere treningen dersom fremgangen/resultatene skulle utebli, og for å kunne sette deg realistiske mål på kort- og langsikt.

Jevnlig testing kan også være en motivasjonsfaktor fordi du får objektive mål på treningen. Noe som er ekstra gøy når testene viser fremgang.

Hvordan test avhenger av hvilken faktor du ønsker å forbedre

Det finnes utallige tester du kan velge mellom, men du bør velge tester som måler det du ønsker å bli god på. Det vil si at trener du styrke bør du gjøre styrketester, er det spenst du ønsker å forbedre så bør spensttest inngå, og ønsker du å forbedre kondisjonen bør du ha en kondisjonstest.

Ulike krav til test og gjennomføring

Uansett hvilken treningsmetode du velger så er du nødt til å ta noen forholdsregler. Det stilles nemlig noen krav til utførelse av fysiske tester. Vi sier gjerne at en test skal være valid og reliabel.

Det som menes med at en test skal være valid vil si at testen er gyldig. Det er den når testen måler de egenskapene som har stor relevans for den faktoren du ønsker å forbedre. Det vil si at ønsker du å forberede ditt maksimale oksygenopptak så bør du ha en kondisjonstest og ikke styrke-test.

At en test skal være reliabel vil si at testen skal være pålitelig. Dette går på hvor lett testen kan reproduseres, gjøres tilnærmet lik, alle testgangene.

"Same procedure as last year, miss... "

Samme prosedyre hver gang før en test. Det er avgjørende! Ta samme forholdsregler før hver eneste test, nettopp før å forsikre deg om at testen du har valgt blir så lik som mulig, hver gang. På denne måten sikrer du at testen blir reliabel.

Sjekk-liste før testing:

  • Tid på døgnet testen tas bør være den samme
  • Mat- og væskeinntak bør ha vært tilnærmet lik
  • Ikke utfør test om du er syk eller lett forkjølet

Viser testene ingen fremgang kan det være lurt å ta en titt på treningsprogrammet og vurdere om du bør gjøre noen endringer.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke