Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Slik holder du på treningsmotivasjonen

Treningslyst og motivasjon til å trene og spise sunt er ofte noe som går i bølgedaler. Som regel er ferieslutt, mandager og starten på en ny måned ofte preget av høy treningslyst og stor motivasjon for å trene samt spise sunt.

For at du skal klare å opprettholde motivasjonen kan det være lurt å ta en titt på våre ti tips. 

 1. Ikke gå for hardt ut. Dette er et viktig punkt da mange gjør store og mange forandringer på engang og klarer ofte ikke å opprettholde de nye vanene over en lengre periode. Det tar minst en halvt år før du har tilvennet deg nye vaner så start med noen små forandringer som passer inn i ditt liv, og gjør heller flere og mindre endringer etter hvert. Ikke alt på engang. På denne måten vil du ha et bedre utgangspunkt for å klare å gjøre en livsstilsendring.
 2. Bestem deg! Virkelig bestem deg for å gjøre en endring, og skriv det gjerne ned. Da har du en avtale med deg selv, og det kan være vanskeligere å bryte den. Vær klar over at trening og kosthold må få plass og bli prioritert i timeplanen din. Det kan synes å være mye å tenke på den første tiden, men etter hvert går det av seg selv. Du merker at du hele tiden må over hindre på veien mot en bedre livsstil, men det er desto deiligere å komme seg over disse tøffe periodene. Hver seier gir deg et skikkelig selvtillitsboost og du er et steg nærmere målet.
 3. Finn ut hvilken treningsform du trives best med.  Dette er et viktig spørsmål og du må være lysten på å prøve nye ting. Ut av komfortsonen. Test ut ulike treningsformer og finn ut hvilke du trives med. Finner du lystbetonte aktiviteter er det nemlig lettere å gjennomføre treningsøktene.
 4. Forbered deg mentalt. Du må være mentalt forberedt for en livsstilsendring. Ofte er det hodet som holder deg tilbake, og ikke kroppen. Jobb med deg selv og finn din måte og håndtere utfordringer på. Gjør du dette vil du være bedre mentalt forberedt for en utfordring og du vil antakelig takle den bedre om du ikke er det. Da er det ekstra deilig med "seier". Kropp og hode må jobbe sammen mot målet.
 5. Sov nok! Nok søvn er viktig for helse, overskudd og stress. Pass på at du sover godt og tilstrekkelig nok. Vi trenger ca. 7-9 timer søvn. Du vil også merke at søvnkvaliteten blir bedre når du trener. I tillegg vil du få bedre treningsutbytte av å sove nok.
 6. Spis nok! Pass på å få i deg langsomme (grove) karbohydratkilder, nok proteiner og rikelig med grønnsaker og frukt. Finn en god balanse med næringsinntak som passer til deg, din kropp i forhold til treningsmengden/aktivitetsnivået ditt.
 7. Hold på de gode vanene i ferien! Selv om du er på ferie og kommer ut av dine vante rutiner kan du fint holde deg i aktivitet og trene litt. Trening er ferskvare og formen faller fort. Da kan det være ekstra krevende både mentalt og fysisk å komme i gang etter noen ukers ferie.
 8. Tren variert. Varier treningen din. Dermed unngår du å gå lei treningen. Ensidig trening kan også øke risikoen for belastningsskader.
 9. Husk at trening skal være hardt! Det er ikke behagelig å trene alltid, spesielt ikke hvis du skal ha en tøff høy intensitets eller tung styrketime. Du skal ut av komfortsonen og du må virkelig presse deg selv til det ytterste. Følelsen etterpå er den beste i verden! Da nyter du kroppens eget lykkehormon, endorfiner, og du skal være godt fornøyd med egen innsats. Husk, alle treningsøktene skal ikke være av høy intensitet. Variasjon i intensitet er også viktig.
 10. Lev! Alt med måte. Du kan kose deg innimellom, MEN, med måte. Lørdag er en fin dag å se frem til. Da kan du ta frem litt snop, et glass rødvin og kose deg med god samvittighet.
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

 • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
 • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
 • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke