Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

En super øvelse for overkropp.

Push-ups, eller som vi kaller det på godt norsk armhevinger, er en super øvelse for overkroppen. Med kun denne ene øvelsen aktiviserer du mange muskler på en gang. Du bruker blant annet pressmuskultauren i overkroppen og stabiliserende muskulatur i skulderleddet. For at du skal klare å gjennomføre øvelsen teknisk korrekt og holde en nøytral rett rygg, er du også nødt til å aktivisere kjernemuskulaturen. "Mange fluer i en smekk!"

Gjør push-ups overalt!

Det beste med push-ups er at du kan utføre denne øvelsen hvor som helst, enten du er på stranda, i parken, eller hjemme. Push-ups kan også varieres i ulike vanskelighetsgrader etter hvert som du blir sterkere. Dette måler du i antall repetisjoner du klarer å gjennomføre. Når du klarer over mellom 15-20 kan du øke vanskelighetsgraden.

Slik gjennomfører du push-ups

Stå på alle fire (ben og armer) med ca. skulderbreddeavstand mellom hendene og ca. hoftebreddeavstand mellom føttene. Deretter aktiverer du kjernemuskulatur. Dette for å holde en naturlig rett rygg. Bøy så i albue- og skulderleddet til brystet berører bakken (eller så langt ned som du kommer). Press tilbake til start posisjon. Pust ut på vei tilbake. Albuene skal gå skrått til siden under bevegelsen.

Lettere alternativ: Stå på knær

Økt vanskelighetsgrad: Eksempelvis legg ekstra vekt på ryggen, eller bruk kasse/stang/slynger.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke