Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Det finnes mange forskjellige Yogaformer, i dag har vi testet klassisk yoga

Yoga er en gammel treningsform, en trening for kropp og sjel. Her bindes helheten i mennesket sammen. Samfunnet har forandret seg og det samme skjer med treningen. Yoga har blitt utviklet i mange forskjellige grener, noen er dynamiske og raske, mens andre er meditative og rolige.

Hvilken yogaform skal du velge?

Liker du yoga kan jeg anbefale å prøve forskjellige typer. Noen dager ønsker du kanskje å svette litt og kjenne pusten øke, mens andre dager er du sliten og trenger energi, det finnes en yogatype for alle dager :-) Prøv deg frem i yogajungelen, og finn din favoritt. Kanskje du får flere favoritter?  Godt med litt variasjon.

Hvordan er klassisk yoga?

Klassisk yoga er en rolig yogaform, det er ro i timen, øvelsene går rolig, og du får tid til å sette deg godt inn i alle bevegelsene. Det gir deg tid til å kjenne på pusten, og finne din egen rytme i bevegelsene. Hvis du velger en klassisk yoga må du være forberedt på at det går sakte. Samtidig blir du etterhvert varm av de rolige øvelsene som likevel er tunge. Du strekker muskler så du blir mer bevegelig, du øker lungekapasiteten uten at pulsen øker.

Hva skjer i timen?

Timen begynner med avspenning og fokus på pust. Etterhvert begynner de klassiske yoga posisjonene som solhilsen og krigeren. Denne timen gir deg rom til å følge ditt eget tempo, lytte til kroppen og kjenne på utfordringer og mestring. Det strekker, tøyer, pustes og svettes, men uten stressfaktorer som musikk og rop. Bare deg selv og kroppen din som følger kyndig veiledning. Hvis du klarer å gi slipp på begrensningene og kjenne mer på kroppen vil du få enda bedre utbytte av timen. Når timen nærmer seg slutten roes det ned til en avsluttende avspenning. Fokuset er innover i kroppen, kjenner på slitne muskler og pusten.

Fornøyd og oppløftet etterpå

Etter timen kjenner jeg meg frisk og rolig. Denne morgenen er jeg klar for utfordringer, jeg er klar for en helg fylt med aktiviteter. Dette kan anbefales for stressede sjeler, eller for deg som trenger litt påfyll i hverdagen. Jeg kommer tilbake :-)

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke