Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Mange ønsker å reise på yogatur til India, men ofte sier lommeboka stopp. De greske øyer er et godt alternativ med kvalitetsgaranti.

Hellas var et av de første landene i Europa som tok til seg yogatradisjonen på syttitallet og har idag flere velrespekterte yogasentre rundt omkring i landet. Vi tipser deg om de beste sentrene og hva du kan forvente av oppholdet.

Yoga Plus på sørkysten

Kreta har mer å by på enn lange sandstrender og paraplydrinker. I en liten bukt på sørkysten kalt Agios Pavlos, ligger et av Hellas eldste yogasentre; Yoga Plus.

Senteret er drevet av Radha og Pierre som begge har studert med Sri K. Pattabhi Jois, selve grunnleggeren av Ashtanga Vinyasa Yoga. Radha var en av de første som brakte med seg denne formen for yoga til Europa og siden den gang har hun brukt tiden sin på å spre det gode budskap.

Yoga Plus tilbyr klasser både for nybegynnere og mer rutinerte praktiserende. De sistnevnte deltar gjerne i en typisk egentreningsklasse (Mysore) med hjelp og veiledning fra Radha og Pierre. Du både bor, spiser og trener på senteret og kursene varer i hovedsak to uker. Det er også mulig å bestille en kortere tur etter avtale. Se mer på www.yogaplus.co.uk

Silver Island Yoga

Kanskje ikke det meste tekniske yogasenteret i Hellas, men absolutt verdt et besøk likevel. Selve Silver Island er en privat øy, eid av Christiefamilien i over 50 år, som nylig ble åpnet for turister på jakt etter indre ro og kroppslig renselse. Ulike lærere opererer til ulik tid og i ulik tradisjon så det er lurt å gjøre deg kjent med programmet og hva kursene kan tilby deg på forhånd.

Yogatreningen foretas ofte utendørs, med utsikt mot havet. Vegetarisk mat er inkludert i prisen. Søstrene Lissa og Claire er flotte verter. De henter deg på fastlandet før kursstart så du trenger ikke å tenke på hvordan du skal komme deg ut til øya.

Hvis du ønsker deg et stille sted med fokus på velvære og selvutvikling så er dette stedet for deg. Finn mer utfyllende informasjon på www.silverislandyoga.com.

Yoga Rocks på Kreta

Hvis du ønsker å være på Kreta, men gjerne vil prøve ut flere ulike yogaretninger, så er Yoga Rocks i Triopetra et godt valg. Her tilbyr de alt fra ashtanga til hatha til sivananda, alt ettersom hvilken uke du bestiller.

Du finner full kursplan for resten av 2013 på nettsidene deres. Det serveres fantastisk vegetarmat og alle rommene har sjøutsikt og balkong eller større veranda. Vertene Helen og Phil er alltid på alerten og gjør det de kan for å bidra til at ferien din blir komplett.

Hvis du føler deg litt mørbanka etter en hard yogaøkt så kan du også bestille massasje på hotellet til en rimelig pris. Dette er virkelig et yogiparadis og verdt et besøk! Ta en titt på www.yogaholidaysgreece.com for mer informasjon.

Hatha Kriya Yoga Sadhanar

Dette senteret er relativt nytt men har begynt å bli populært blant ivrige yogaturister. Du kan gjennomføre kurs i Hatha og Kriya samt meditasjonstekknikk. Det tilbys også yogakurs for barn så dette er et ideelt sted for barnefamilien.

Det er også nokså enkelt å komme seg til senteret da det ligger bare 50 kilometer utenfor Athen, litt oppe i fjellet med flott utsikt. Du kan bestille private klasser eller melde deg på et fullt seminar. Gå inn på http://hathakriyayoga.com for å finne ut mer.

De fleste yogasentre tilbyr kost og losji, men du må som oftest bestille flyreisen selv. Det finnes flere reiseselskaper som søker opp flytilbud til Hellas for deg, sjekk for eksempel ut Expedia.

Du kan finne gode priser tur-retur, avhengig av tid på året, og noen av yogasentrene tilbyr også avslag på prisen i bytte mot oppvask og generell hjelp rundt på senteret. Du kan med andre ord både spare penger og høste karmapoeng på én gang!

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke