Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Hjemmetrening og ferietrening i ett.

Skal du på jobbreise, hytta eller ferie, kan en slynge i bagasjen være det som skal til for at du får trent der du er.

Men slyngetrening er ikke bare for feriebruk, det er også perfekt å ha hjemme. Særlig nå i vinterhalvåret der terskelen for å komme seg ut på trening kanskje er litt høyere enn ellers. Har du en slynge, kan du kjøre en full kroppsøkt hjemme i din egen stue.

Flere typer og priser

Det finnes mange forskjellige slynger med ulike kvalitet, funksjon og pris. XXL har blant annet flere typer i ulike prisklasser. Så lenge du skal ha en slynge til tradisjonell styrkebruk, kan det fungere like greit med en av de billigste typene. Ved oppbygning og rekreasjon, kan det derimot være en fordel med en av de dyrere variantene som har litt flere bruksområder.

De to mest brukte slyngene på treningssentrene er Redcord og TRX, den største forskjellen her ligger i at Redcord har to festepunkter, mens TRX bare har ett. To festepunkter gjør det lettere å gjennomføre f.eks push ups. Prisen varierer en del blant de ulike slyngene fra ca 400 til over 3000 kr. Du får for eksempel kjøpt en helt grei slynge til rundt 400 kroner på Clas Olson eller i flere nettbutikker.

Mange av slyngene kommer med et døroppheng som gjør at du kan trene innendørs. Alle disse kan også enkelt festes rundt et tre eller en stang slik at du kan trene utendørs.

Trening som passer for alle

Slyngetrening passer for alle! Gamle, unge, trente og utrente.
Utfordringen justeres enkelt ved valg av øvelse og vinkel man jobber med. Her kan det være en god investering og ta kontakt med en personlig trener og få spesialsydd et program som passer dine mål og forutsetninger.

Tren hele kroppen

Du har kanskje prøvd overkroppsøvelser som push ups og opptrekk i slynge, men er litt mer usikker på hvordan du kan trene underkroppen ved hjelp av slynge. Nedenfor finner du et helkroppsprogram med PT Bjørnar Nesse. Kjører du hele programmet, kan vi love deg at du får en skikkelig bra økt!

Økten kan varieres ved at du trener 10 repetisjoner x 3 av hver øvelse, eller jobbe på tid, for eksempel 40-30 sekunder med 10-20 sekunder hvile eller TABATA intervall, som innebærer 20 sek arbeid, 10 sek hvile x 8 runder for hver øvelse.

Det er også mulig å kjøre øvelsene som et supersett, der du setter sammen to og to øvelser eller som en sirkel-økt der du går gjennom alle øvelsene før du tar en ny runde.

Du behøver ikke kjøre alle øvelsene i en helkropp-økt sørg bare for å dekke de store muskelgruppene, Bein, bryst og rygg og mage.

Helkroppsprogram slynge:

• Ettbens knebøy (bein)
• Bulgarsk utfall (bein)
• Push ups (bryst skuldre og triceps)
• Roing (rygg, skuldre og biceps)
• Triceps press (triceps)
• Biceps curl (biceps)
• Planke med crunch (mage)
• Pike (mage)
• Lårcurl med hofteløft (legger og bakside lår)
• Spensthopp (bein og kondisjon)
• Burpees (bein, bryst, triceps og kondisjon)

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke