Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Det er mange grunner til at du bør trene pilates. En av dem er at det gir deg en flott holdning.

Med alderen har vi en tendens til å synke sammen. Skuldrene siger fremover, og vi virker både eldre og lavere. I følge Trine Tschudi yoga- og pilatesinstruktør og PT, er grunnen til dette at vi mangler styrke i de skjelettnære musklene som holder oss oppreiste.

Derfor kan vi bli lavere med alderen om vi ikke jevnlig trener de musklene som holder oss høyreiste. Pilates er en treningsform som er helt unik i denne sammenhengen. Trener du pilates, kan holde deg flott og høyreist hele livet.

Dårlig kroppsholdning

Som tidligere turner og med over 20 år i treningsbransjen, vet Trine mye om holdning og hvorfor så mange ender opp med en holdning som gjør at de ser betydelig eldre ut enn de egentlig er.

- Mange får en dårlig holdning fordi de beveger seg i et fast bevelighetsmønster og har pådratt seg dårlige rutiner i måten de beveger seg på. Grunnen kan være ensidig arbeid, ensidig trening, eller kanskje tidligere skader som gjør at man beveger seg ufunksjonelt.

- Musklene på fremsiden av kroppen er ofte sterkere enn de vi har på baksiden. Dette skaper ubalanse rundt leddene og trekker ofte overkroppen fremover og skuldrene innover.

Dette gir dårlig kroppsholdning og kan etter hvert gi muskel og skjelettsmerter. Ved å fokusere på variert trening, hvor man styrker balansen mellom muskelgruppene og øker smidigheten i sterk kort muskulatur vil det bidra til å opprettholde en god kroppsholdning.

Sterk og skadefri

I løpet av livet vil de aller fleste få problemer med rygg, skuldre, knær eller andre kroppsdeler. Ved hjelp av pilates kan du ikke bare unngå vondter og skader, men du kan trene deg frisk hvis skaden først har oppstått.

- Pilates er en treningsform der du forbedrer din kroppsholdning ved å styrke svak muskulatur, som ofte er de indre skjelettnære musklene, og strekke og øke bevegelighet i kort anspent muskulatur. Dette for å skape en større balanse mellom muskelgruppene i kroppen. Metoden forbedrer muskelstyrke, stabilitet, fleksibilitet og balanse. Trener du pilates jevnlig vil du øke kroppsbevisstheten og få en sunnere og smidigere kropp.

Ro ned kroppen

I en travel hverdag, er det lett å jage rundt med pusten i halsen og stress i magen. Også her kan pilates hjelpe deg til å få en bedre hverdag mener Trine Tschudi.

- Når du trener pilates må du gå inn i deg selv og fokusere på det du gjør der og da. Du konsentrerer deg på pust, holdning og hver øvelse, ingenting annet.

Pilates gjøres i et rolig tempo der pust og bevegelse synkroniseres. Dette reduserer stress og øker konsentrasjonen. Fokus er på kvalitet og ikke kvantitet i alle øvelser.

Mange av øvelsene er dessuten med på å løsne opp stramme nakker og en stresset kropp. Etter en pilates time er det mange som føler seg roligere og mindre stresset.

Hardere jo mer du trener

Du trenger ikke å være i god form for å trene pilates, men det optimale et selvfølgelig å drive annen trening ved siden av. Du får for eksempel ikke bedre kondis av å trene pilates.

Hvis du aldri har prøvd pilates, vil du raskt kunne se resultater av treningen.

- Som med all annen trening, gjelder det å gi det litt tid. Mange får ikke helt tak i de riktige musklene første gang de prøver pilates, men etter et par ganger kjenner de effekten av treningen for fullt. Det er ofte slik at jo mer man trener pilates jo tyngre er det. for man klarer etter hvert å engasjere de små musklene i hver øvelse mer og mer.

Grunnen er at du får bedre kontroll over kroppen og gjør hver øvelse riktigere slik at du får mer effekt av hver øvelse. Etter hvert klarer du å engasjere de små musklene i kroppen mer og mer.

Les også: Derfor virker pilates

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke