Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Å trene muskulaturen i bekkenbunnen er viktig for alle, kvinner og menn.

Mange både kvinner og menn kan få problemer med urinveislekkasje, og potensproblemer. Mye kan gjøres med riktig trening.
Bekkenbunnsmuskulaturen hjelper oss med å holde på urinen når vi nyser, hoster, hopper eller rett og slett bare må tisse.

 Den blir slappere med alderen og må trenes til å holdes sterk som all annen muskulatur. Dette er ikke bare for kvinner som har født barn, eller bare for kvinner, bekkenbunn bør trenes også av menn.

Er du usikker på om du får tak i riktig muskulatur, kan du finne musklene ved å knipe av strålen når du tisser. Men dette er ikke en måte du bør trene bekkenbunnen på, dette bør gjøres kun for å finne musklene.

Trene bekkenbunnsmuskulatur

Legg deg ned i en behagelig stilling, du kan gjerne sitte også, men det er lettere å finne riktig muskulatur når du ligger. Når du er trygg på måten å trene på kan du knipe når og hvor du vil, men det krever litt konsentrasjon til å begynne med for å gjøre det riktig.

Prøv å løfte skjede (kvinner), endetarm og urinrør, opp og inn, løft så høyt du klarer, og hold litt, før du like rolig slipper muskulaturen igjen. Prøv å ha like god kontroll både når du strammer og slipper.

Det er viktig å klare å slappe av i sete mens du gjør øvelsen, prøv å trekke sammen muskulaturen raskt og slippe raskt igjen, endre gjerne tempo flere ganger. Det skal ikke synes at du strammer, det er bare indre muskulatur som jobber.

Anbefaler at man trener bekkenbunn hver dag, gjør det gjerne til en rutine, som å pusse tenner. Prøv å ta 5 rolige sammentrekninger, og så 5 raske, varier 5 ganger av hver. Gjerne mer og gjerne oftere.

Noen synes det er vanskelig å gjøre dette til å begynne med, men som all annen trening er det bare øvelse som gir resultater. Du får ikke synlige resultater, men merkbare resultater ganske raskt.

Artikkelen Trening av bekkenbunnen er hentet fra Bratrening.no
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke