Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Har du problemer med å roe ned? Her er en øvelse for å restituere en sliten kropp!

Mange har problemer med å roe kroppen etter en lang dag. Har du vært på kveldstrening kan det også ta tid før kroppen klarer å slappe av. Søvnproblemer kan også hjelpes ved å bruke avspenningsøvelser. Det er viktig å sette seg realistiske mål for avspenningen, og sette av tid til øvelsen.

Hvordan gjør du det?

Finn deg et stille og rolig sted, demp lyset og legg deg ned på et teppe eller mykt underlag, dette kan også gjøres i sengen om kvelden. Pass på at det ikke er for kaldt eller for varmt, da kan det bli vanskelig å holde fokus på avspenningen.

Begynn med å kjenne på pusten, at den roer seg og senker tempoet. Ta noen dype pust helt ned i lungene før du går videre.

Fokuser på tærne og få dem til å slappe av, se for deg en og en muskel som sakte blir helt slapp. Fortsett med hele foten, så leggene, lårene osv.

Kroppsdel etter kroppsdel blir gradvis helt avspent. Når du er gjennom hele kroppen, kan du begynne med ansiktet, la kjevemuskelen bli avspent, og kjenn at øyelokkene blir tunge.

Ligg en liten stund og fortsett med å puste rolig, og la kroppen få tid til å holde litt på roen.

Når du er ferdig med øvelsen

Hvis du ikke bruker denne teknikken når du skal sove, men for å roe deg ned i løpet av dagen, er det viktig å bruke litt tid til å komme ut av asvpenningen.

Ikke reis deg raskt, men vri deg over på siden, beveg hender og føtter før du setter deg rolig opp. Når du føler kroppen er mer i gang, reiser du deg sakte, tar en dyp pust, strekk deg gjerne litt før du fortsetter dagen.

Nå har du har gitt kroppen din en pause. Og er klar for å fortsette dagen!

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke