Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Styrketrening kan gi en fin kropp, men enda viktigere: Det er bra for helsen!

Styrketrening er i vinden som aldri før, og uttrykk som "strong is the new skinny" og "fit is the new it" er slaggord vi ofte ser i mediabildet.

Fokus på det ytre

Fokuset ligger ofte på selve kroppen og hvordan kroppen ser ut ved styrketrening. Ergo, det ytre utseende. De fleste har hørt at styrketrening kan gi god holdning, sprettrumpe, og faste,definerte muskler. Styrketrening kan altså gi deg en flott og veltrent kropp.

Viktig for helsen
Men hva gjør egentlig styrketrening med kroppen innvendig? Styrketrening kan gi deg en flott kropp, men enda viktigere er alle de positive helsefordelene styrketrening kan gi.

7 viktige grunner til å trene styrke

  1. Styrker skjelett og muskulatur. Dette fører til redusert risiko for benskjørhet, fall og brudd (særlig for eldre).
  2. Øker energiomsetning i flere timer etter hard styrketrening. Det vil si at du forbrenner mer i hvile sammenlignet med en person som ikke har trent.
  3. Forebygger livsstilsykdommer, som blant annet diabetes type 2 og mulig hjerte- og karsykdom. Dette fordi en godt fungerende muskelmasse er viktig i reguleringen av blodsukkeret og styrketrening kan føre til redusert blodtrykk og en positiv endring i lipidprofil(økt HDL).
  4. Reduserer lidelse/smerte i nakke og korsrygg. Denne type lidelse kan være knyttet til nedsatt styrke i buk- og ryggmuskulaturen.
  5. Forebygger, behandler og rehabilitering av skader. Styrketrening brukes for å komme raskere tilbake etter en skade, bygger opp normal muskelmasse og styrke.
  6. Reduserer fettprosenten. Selv om antall kilo kanskje ikke vises på vektet, vil du få en forandring i kroppssammensetning. Muskler veier mer enn fett. Ny studie viser også at du kan gå ned i vekt og samtidig å øke muskelmassen.
  7. Virker positivt på den mentale helsen.
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke