Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Svøm deg glad og sprek i sommer, bra for både hodet og kroppen

For mange kan det å svømme være rekreasjon både for kroppen og for hodet. Det er nesten som meditasjon når du legger på svøm, uten musikk eller mange lyder rundt. Bare deg og vannet og den deilige følelsen av å være vektløs. Svøm med rolige bevegelser og tøm hodet for annet enn øyeblikket. Det kan være det som gir deg påfyll i en hektisk sommerferie.

Svømming er bra når du har skader?

Ved belastningsskader i bena kan svømming være den eneste måten å få trent uten å gjøre vondt verre, svømming er både skånsomt for bena og styrkende. Tenk på motstanden vannet gir deg, bruk bena godt i hver bevegelse. Svømmer du brystsvømming, er det viktig at du gjør benbevegelsene riktig. Bruk begge bena likt, press sammen og stram sete og innside lår for hvert tak. Det er tungt og flott trening. Store muskelgrupper i bena får trent, og hvis du øker intensiteten blir du både svett og andpusten. Bruker du armene godt ved brystsvømming får du trent rygg og armer også.

Ryggsvømming for skuldrene

Legger du deg på ryggen og bruker armene i store sirkler vil du få bra trening for armene og skuldrene. Bruk hele bevegelsen i skulderen og hjelp bare litt til med bena. Både styrke og bevegelighet er viktig.

Mental avspenning i vannet

Når du har svømt deg varm og sliten er det bare å legge seg på ryggen, flyte som en sjøstjerne og ha ørene under vann, stille og rolig finner du roen, flyter og kjenner hvordan energien strømmer inn i kroppen din. Pust rolig og la deg flyte vektløs en liten stund.

Nå er du klar for resten av ferien, gi deg selv den lille stunden med fri så ofte du kan.

Artikkelen Svømming for kropp og sjel er hentet fra Bratrening
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke