Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

En av de sunneste aktiviteten du kan gjøre.

Vi importerer mer frukt og bær for hvert år, og på 20 år har salget av norske frukt og bær blitt halvert. Det du kjøper i butikken er ofte importert, og inneholder ofte en del sprøytemidler. Sukker brukes ofte som konserveringsmiddel. Norske selvplukkede blåbær er noe av det sunneste du kan spise, og du kan selv kontrollere mengde sukker.

Blåbær inneholder store mengder av vitaminer og antioksidanter som er helseremmende plantestoffer. Blåfargen viser at det er mye helsefremmende plantestoffer i blåbærene.Les mer om dette HER

Høsting er mosjon

Det å samtidig få være ute i naturen og være på tur ha helsegevinst både for hode og kroppen. Det blir også fort avslørt hvor sterk du er i mage og rygg under en slik tur.

En rik sesong for bær og sopp

Denne sesongen er det mer bær en på lenge, så er du av den utålmodige typen så er det bare å komme seg ut nå! Det å gå i ulendt terreng er en bra måte å trene opp stabiliseringsmuskulatur på.

Hvor finner du bær og sopp?

Blåbær finner du i mye gammel skog. Blåbær trives best der det er passe mye av alt - av lys, vann, næring i jorden.

På veien til blåbærskogen finner du ofte Bringebær, den trives med mye lys, og rikt jordsmonn. Se i kantene på hogstfelt, vei og stikanter.

Tyttebær finner du oftest i noe tørrere terreng som furuskog med lyng og lav. De trenger mye lys så let i åpne områder.

Sopp er noe mer komplekst, her bør man investere i en bok eller kurs. Både hvor de vokser og hva som er spiselig. Men noe sopper er lette å kjenne igjen med noe erfaring som steinsopp og kantarell. De fleste soppene vokser i relativt ung granskog.

Ta en tur i skogen med en kurv eller bøtte klar til å fylles med naturens egen mat!

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke