Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Triatlon øker veldig i deltagelser for tiden, og det er ikke rart.

Triatlon blir stadig mer populært. Tenk å få kombinere flere idretter, takle flere elementer over mange timer.

Starten på Triatlon

Selve konkurranseideen er ny. Sporten har sitt opphav fra Hawaii i 1978 da en liten gruppe marinesoldater ville måle krefter om hvem av de som var den best trente. Commander John Collins foreslo at den beste måte å avgjøre det på var å kombinere svømmekonkurransen Waikiki Rough (3,8 km), deretter Around Oahu på 180 km og til sist en Hawaii maraton. Hawaii er fortsatt VM i Ironman distansen!

Hva er triatlon?

Noen går seg derimot litt bort i hva triatlon er. Men basisen i triatlon har alltid svømming først, så sykkel og løping til sist. Det som er forskjellig er hvor lange de forskjellige distansene er.
Normaldistanse også kalt, OL distansen. Dette er Oslo triatlon sin lengste distanse. 1500 meter svømming, 40 km sykling og 10 km løping.

Hva er full og halv Ironman?

En full ironman betyr at du svømmer 3,86 km, sykler 180,25 km og en full maraton på 42,2 km. Rekorden er i dag på Andreas Raelert, som var på hjemmebane I roth Tyskland, kom i mål på 7.41,33 . Britinnen Chrissie Wellington slog sin egen rekord med et minut, så den nu lyder på 8.18,13 timer
En halv ironman (70,3) som er den eneste offisielle ironman i Norge er halve av full Ironman naturlig nok. En ironman forklarer en distanse med andre ord, på samme måte som en 1/2 Maraton eller hel maraton.

Norseman

Norske Norseman er en full distanse Ironman og kjent for sin mange høydemetere på sykkel og løping. Ca 5000 hm i tilegg til distansen. Norseman er derimot ikke en av de offisielle Ironman konkuransene, men har en full ironman distanse!
Det vil si at det finnes flere offisielle Ironman konkurranser som får bruke det offisielle Ironman ikonet. Det som skiller idrettene er at man har offisielle konkurranser kan man kvalifisere seg til det offisielle VM på Hawai.

De finnes i dag utrolig mange flotte konkurranser med masse forskjellige distanser og underlag. Les mere på Norges triatlon forbund

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke