Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

10 tips med barn på tur.

Jo tidligere du starter, desto større er muligheten for at barna dine lærer seg å bli glad i turer i skog og mark. Gjerne mens minstemann sitter og betrakter omgivelsene fra bæremeisen. Da har de kost seg på foreldrenes rygg, og vet litt om hvilke opplevelser de har i vente.

I naturen er det tid både for liten og stor til å utforske, leke, søke spenning og bruke sanser, men selvsagt på barnas premisser. Barna har ikke like store entusiastiske synsinntrykk som voksne, så det er ikke det viktigste å nå en topp for mindre barn. Mestring, lek og spenning er ord man hele tiden bør tenke på.

Vi gir deg i dag gode tips for å få en flott tur for både små og store.

1. Vi vil ikke være frosne, for varme eller våte. Pakk sekken sammen med barna i god tid, Kle deg godt og praktisk selv også. Voksne som fryser er dårlig turselskap for barn.

2. Vi vil gjerne ha med en venn. Ta med barna til noen venner, så får de foreldrene seg en tur alene, bytt til neste tur til alles glede

3. Vi vil være med på å planlegge turen. Snakk om turen i god tid på forhånd med entusiasme

4. Vi har lyst til å gå foran og bestemme farten. La heller turen bli litt for kort enn alt for lang og ta mange pauser. De første turene kan gjerne være korte, i nærmarka og telte i hagen

5. Vi vil ha tid til å leke og oppleve spennende ting underveis. Vær med på leken når dere er ute. Lek og samtaler i naturen skaper nærhet og god kontakt mellom barn og voksne.

6. Vi vil ha tid til å snakke om det vi ser og opplever på turen. Snakk om de positive turopplevelsene både underveis og etter turen.

7. Vi vil ha noe godt på toppen. Husk også sunn og næringsrik mat og nok drikke.

8. Vi vil kose oss om kvelden når vi er på overnattingstur. God mat, selskap, historier og bål skaper alltid magi!

9. Vi vil leke og utforske. Husk å stopp underveis, bruk terrenget til lek og ha gjerne med håndbøker om dyr, planter, fugler, stein eller stjerne

10. Vi vil være trygge, utfordre oss men ikke bli redde. Bestem dere for om målet med turen er å være ute og leke, eller om dere vil til en hytte, en fjelltopp eller et annet konkret turmål. Snakk om det som kan bli skummelt underveis

Ekspedisjon Raudheia from Tommy Aslaksen on Vimeo.

Flere artikler om aktivt friluftsliv

Les mere i årets fjellbok Fjellbarna

Kilde: UT.no

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke