Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Dette må du vite om båltenning!

1. Båltenning

Det å kunne lage bål er et must for behagelig og hyggelig friluftsliv. Å lage mat og varme seg ute er et mål i seg selv, og gjør at en tur ut i skogen bak huset blir en spennende og fin opplevelse for både liten og stor.

Den enkleste måten å lage bål på er ta med seg 4-5 kubber bjørkeved også finne fallved som kan sages opp. Da sparer du penger og slipper å bære tungt.

Utstyr

Kjøp deg en turøks, foldesag og en kniv. Alt dette kan kjøpes for noen hundrelapper tilsammen på Biltema eller liknende billigkjeder! De holder mer en godt på korte turer. Ved finnes på bensinstasjoner, byggevarebutiker, større matvarebutikker m.fl. Men allier deg med en bonde, der er det alltid billigst! 

Bålplass

Finn en etablert bålplass eller på berg og andre steder det ikke vises at det blir fyrt opp. Er det snø bør du grave deg ned til bar mark eller lage en pyramide med masse ved i bunnen.

Husk båltenningsforbudet. Det finnes godkjente bålsteder som kan brukes på sommeren, og ingen vil ta deg for å tenne bål i fjellet så lenge du tenker sikkert og urørt! Med storbrannen på kysten av Flatanger januar i fjor friskt i minnet, må sunn fornuft brukes også på vinteren!!

Jo mindre jo bedre

Hugg kubbene i småpinner og spikk 20 talls fliser. Legg to kubber i bunn med never og avispapir i mellom, spikkede pinner og småpinner legges på tvers over. En fyrstikk skal til!!

Nå blir det raskt fyr og kosen kan begynne. Når det har brent en stund er det god grunnvarme og oppsagd fallved kan brukes!

Kun fallved

Ved vedsanking i skogen er det viktig at små veden er veldig tørr. De som går mye på tur har ofte en liten vanntett pose som de putter tørr virke og never i underveis på turen, eller tar med fra en tidligere tur. Dette er ikke juks selv for en fjellfant! Her er basisen små tørre underskogskvister, spikkede fliser med større grener i bunnen på samme måten. Du kan også bygge en pyramide med det tørre trevirket.

Mat

Med en billig teflonpanne kan mye lages og med et kasserollesett er det bare tålmodighet og kreativitet som setter begrensning for middagen!

Mange andre friluft og ute aktivitetsartikler her 

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke