Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Effektivt kondisjonstrening med høy forbrenningsverdi.

Elghufs brukes av langrennsløpere i sommersesongen for å simulere klassisk langrenn og gi kondisjonstrening også ved hjelp av overkroppen. Så om du mangler snø eller har lyst på meget effektiv kondisjonstrening med bruk av hele kroppen er elghufs meget bra trening.

Dette fordi du bruker så godt som all muskelmasse som igjen stiller store krav til hjertets kapasitet. Hjerte skal forsyne all muskulaturen med oksygenrikt blod og må jobbe ekstra hardt. Dette gjør Elghufs ekstra effektiv trening for å øke kondisjonen og krever masse energi da alle muskler jobber godt!

Det blir lettere å løpe

Er du dårlig på å løpe så vil bruk av staver lettere få opp pulsen din, du vil også ha muligheten til et lettere og mer spenstig løpesett.

Finn en slakk bakke

Bakken bør ikke være så bratt at du må gå, eller bli stiv på første løpet. Du kan godt gjøre intervaller eller gå og løpe om du er i fjellet eller ekstra lang bakke. Bruk gjerne en grusbakke eller naturterreng.

Staver til armhulen

Av staver så kan du bruke hva som helst så lenge det er grusunderlag eller mykere. Du kan bruke alt fra lette langrennsstaver til alpintstaver, men de bør være lange nok. Det vil si at de skal rekke opp til rundt armhulen.

Langrenssteknikk

Teknikken kan være vanskelig for de som ikke kan gå langrenn. Prøv å få foten godt frem, og land på hælen. Bruk armene godt, få de frem og kjenn at du skyver godt fra med de hele veien.

Sliter du med teknikken så kan vanlig powerwalk (gå med staver) selvsagt også gi god effekt, så kan du konsentrere deg om teknikken etterhvert! Det viktigste da er å konsentrere deg om god armbruk!

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke