Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

 Effektive parøvelser.

Styrketrening er viktig, de første skiturene blir bedre med noen gode forberedelser og du forebygger skader. Styrke trenger ikke å være kjedelig. Ta med deg en venn, ute som inne.


 

tommy
Tommy Aslaksen er utdannet personlig trener, og har jobbet som foredragsholder, PT ansvarlig og lærer ved AFPT. Han er tidligere aktiv alpinist, landeveissyklist, triatlon og multisport.
Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bakside lår

Det viktigste er selvsagt bena både frem og bakside. Nordic hamstring er en klassiker som fort avslører at baksiden er svak, baksiden taper også mye styrke i løpet av sesongen så den kan du godt fortsette med resten av vinteren. Se bilde.

Knebøy trener forside lår

Forsiden av låret er ofte godt trent men kanskje ikke i hele bevegelsesbanen. Tenk deg alle gangene du blir presset ned når det går fort, eller et uventet hopp.

Ta knebøy helt så langt ned du kan, men er du utrent med dette så start forsiktig. Et bens knebøy er en fantastisk øvelse, og den har en tendens til å hjelpe på latteren også om dere gjør den sammen!
Hold hverandre i hendene ansikt til ansikt og stå på et ben. Det benet som hviler holder du strakt foran deg, ha kontroll både ned og opp, gjerne 3 ganger 10 repetisjoner på hvert ben.

Mage

Magen er kroppens stabilisator, og her ligger mye av kraftoverføringen i bena.
Ligg på ryggen, din venn sitter på dine ben. Prøve å kom deg opp med situps, mens din venn dytter deg ned gang på gang. Dytt begge skulder og varier med å bare dytte en og en skulder usystematisk! Ta den 3-4 ganger til utmattelse med.

Armer og rygg.

Topptur bruker du også overkropp noe, og trekk og løft øvelser er også viktig for å få en god kroppsholdning
Ligg på ryggen og din venn står ansikt til ansikt stående over deg, med et ben på hver side av din mage. Hold rundt hverandres håndledd. Den som står drar, den som ligger løfter seg opp. Her får begge trent armer, rygg og mage. Varier gjerne hvordan du holder og bytt tre ganger med et minutt pause i mellom.

Her er en video med disse og andre parøvelser med tanke på ski: HER

Tommy Aslaksen jobber som treningsekspert for bratrening.no, personlig trener. Tommy jobber i Hemsedal med ski, stisykkel som kursholder og guide. Les mer på tommymultisport.com 

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke