Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Hemsedal 4 nov

Langrenn, topptur eller bakke?

Det er alltid noe spesielt med den første snøen, og de ivrigste har allerde vært på ski noen uker. Denne høsten har vært varm og i tillegg har sommeren smeltet mye bresnø som har utsatt topptursesongen ytterligere.

Alpint

Galdøpiggen sommerskisenter skulle stenge 2. november og flere skianlegg, blant annet Hemsedal skisenter, hadde planlagt åpning i samme tidsrom. På grunn av manglende minusgrader og kunstsnøproduksjon er åpningen nå flyttet til 13. november, og det ser ut til at Galdøpiggen holder åpent  denne helgen likevell. Men et anlegg skal åpne denne helgen, det er lille Storefjell på Gol, Aurdal skisenter i Valdres muligens også, det samme med Kvitfjell! 

I Alpene har flere breskianlegg åpent med mye nysnø. Skinfo er best oppdatert.

Langrenn

Beitostølen har laget en 3,5 km løype for klassisk og skøyting av lagret snø fra forrige sesong. I tillegg har de en 5 km løype på Valdresflya

Spåtind i Nordre land har allerede hele 12 km klassisk langrennsspor. Tylldalskjølen ved Tynset har skuteroppkjørte klassiske spor.

Sjusjøen har åpnet med 900 meter klassisk og skøytespor og til helga åpner hele 3,4 km. Det samme gjelder Gålå men ukjent hvor mange km. Hemsedal ligger også an til å åpne med 1 kilometers sløyfen. I Tromsø er flere løyper tråkket opp. På Skisporet.no kan du navigere deg frem til ferske skispor:

Topptur

Sesongen har startet sent! Tidligklassikere som i noen sesonger har kunne blitt gått i september på sesongsnø, har sviktet. Storekjostind i Lyngen er besteget på ski med nesten 800 hm med nysnø. Steindasnosi i Jotunheimen har også fått sine første spor, Her må foreløpig skiene bæres i nedre del. Røldal har også letttilgjengelig snø for topptur, som Midnuten og Søre tinden

Den beste turen akkurat nå er sannsynlig Rasletind på Valdresflya. 5. nov lå det 15cm nysnø oppå en fin base. Her kan du gå fra bilen, men den første kneika har en del stein, og gamle ski er absolutt å anbefale.

Også på topptur er Skiinfo best men Friflyt er også veldig raske med oppdaterte bilder og artikler! Forventet snøfall kan du enkelt navigere deg i med Sjogg.no 

PS: Artikkelen er oppdatert 7.11 kl 09.00

Pray for snow!

Les også Er skiene dine klare?

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke