Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Trener du teknikk allerede nå, vil du ha større glede av skisesongen.

Alpinbakkene åpner en etter en, men foreløpig er det stort sett kunstsnø som underlag. Likevel er et en fin mulighet til å jobbe med skiteknikk for alle som er glade i å stå på ski, enten der er offpist, topptur eller bare kjøre bakke. En god grunnteknikk vil glede deg mye også når du skal utenfor preparerte løyper.

Avslørende føre

Kunstsnø er ofte hard og blir også ofte til is. En alpin grunnteknikk er da viktig for å klare å kontrollere sving og fart.

I sportsbutikkene selges det stort sett carvingski når man selger ski laget for skibakken. Dagens carvingski er det som har overtatt for den «gamle» slalomskien.

Det å ha en carvingski betyr ikke at man automatisk carver eller skjærer svingen, det er det din alpine teknikk som gjør.

Grunnen til at skien har stålkant er at man skal skjære snøen med å kante skien. Om man har en god grunnstilling og kanter skien, utnytter man skiens konstruksjon.

Grunnposisjon

Man kan lett å se hvem som har en god grunnposisjon eller ikke, selv når man står i ro i sitt utstyr.

En grunnposisjon er en nøytral stilling der man har vekten midt på skien. I tillegg har man skulderbredde på bena for bedre balanse og for å gi plass til en god sving.

Noen kaller dette også keeperstilling for det kan ligne på en keeper som er i angrepsposisjon å venter på et skudd.

Carving

Når man carver, legger man knærne inn i svingen samtidig som man går opp og ned som i en knebøy. Har man da i tillegg grunnposisjonen vil skiene «automatisk» svinge.

Skal du svinge til høyre så legg tyngden på venstreski (ytterskien) for å føre kneet frem og innover.

Få også vekten frem med å føre armene fremover, med hovedtyngde på venstre arm. Prøv å ha en avslappet holdning, vær dynamisk!

Kjøre på skinner

Sving i en jevn bue, tenk deg at du kjører etter skinner i en sammenhengende, rytmiske opp og ned bevegelser. Dette kan se ut som en vakker dans, en dans på snø!

Det finnes et utall med videoer på youtube, denne blant annet: Carving ski teknikk

Her er også en skischool app som fungerer meget bra: Skischool App

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke