Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Forslag til aktiviteter tidlig på vinteren

Oktober og november kan være en aktivitetsløs tid for mange. Regn og kulde frister ikke til sykling, og mange venter på å ta frem skiene. Kanskje er dette månedene du kan prøve noe nytt og spesielt?

Mulig med langrenn flere steder I landet

Allerede nå har Beitostølen laget skiløyper på «spart» snø fra i sist vinter. Sjusjøen, Geilo og Skeikampen har også laget skiløyper av kunstsnø. Det er korte løyper, men det kan uansett være smart å starte rolig og kjenne på den deilige følelsen av ski under beina igjen! Det kommer også snø overraskende fort i høyden, som for eksempel i Oslomarka. Bruk skiforeningen sine nettsider som alltid er oppdatert! 

Nok snø til små turer på alpinski

Det er to helger for tidlig for alpinski, men både i Trysil og Hemsedal er det mulig å gå korte strekk med feller eller bena for å få kjent på snøen. Snøen du finner her, er kunstsnø, og litt natursnø. Ikke mye snø, men nok for bade barn og voksne som vil leke seg med korte nedoverturer, hopp og akebrett.

Koselige turer med bål

Nå som det blir mørkt allerede ved femtiden, ligger forholdene til rette for bålmiddager ute i naturen. Kjenn pulsen synke og skuldrene falle, og kos deg med utemiddag foran bålet.

Løping hele året

Selv om det er is på bakken kan du fint løpe ute. Kjøp egne løpesko med pigger. Er det kaldt og sludd, kan du ta en kortere tur med høy intensitet, for deretter å løpe rett I dusjen. Slapp så av med varm kakao, verdens beste restitusjonsdrikk

Prøv trugeturer

Den første snøen kan være vanskelig å bruke med ski. Da er en trugetur en fin aktivitet som passer for de fleste. Truger koster fra noen hundre til noen tusen kroner. Skal du gå i ankeldyp snø i snilt terreng, kan du gjerne velge de billigste. For de bratte turene med mye snø, bør du velge noen dyrere truger.

Isklatring, en egen verden

Allerede nå er det isklatreforhold i fjellet. Dette er en spesiell aktivitet som krever spesialutstyr og kunnskap, men fascinerende verden innen friluftsliv. Det finnes kurs I isklatring for eksempel i Hemsedal og Rjukan.

Hodelykt turer og nattorientering

Det å være ute med hodelykt gjør kjente grusveier og stier helt ukjente.  Det er en god følelse å være ute i «natten» enten på sykkel eller på beina.

Prøv for eksempel nattorientering med hodelykt. Sett ut reflekser til barna i skogen, eller få noen til å sett ut bånd eller annet i kjent terreng for de voksne. Marker på et kart hvor postene er.  De fleste orienteringsklubber arrangerer også egne nattorienteringsløp både for de helt uerfarne og erfarne!

Les også: Nye opplevelser med hodelykt

Les også: Smart påkledning til høstens joggeturer

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke