Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Tips til flotte turer i Hemsedal.

Hemsedal er et flott sted for toppturer. Kort avstand fra de store byene, jevnt mellom fjellene, og fjellene er nært sentrum.

Enten du er nybegynner og ønsker å kjøre slakt, eller erfaren og vil kjøre bratt, er det nok av turer å velge mellom, ofte på de det samme fjellet.

Lykkja med Skogshorn og Nibbi

Nibbi er en offpist alpinbakke. Dette fordi det er en jevn flott stigning, og det alltid er mye folk her. Ta inn til venstre til Løkjestølane foran skogshorn. Ta med 50,- til bompenger.

Dette er et fantastisk lite perle som alltid har pudder å by på fordi det er en bekkedal som går nesten fra bunn til topp. Her er det flere alternative nedkjøringer som bananen ned i vest.

Hemsedals stolthet Skogshorn er et fjell du må ha vært på. Du har oppstigning øst på fjellet, ned kan du velge slakke eller brattere varianter. På sørsiden er det flere renner, disse krever noe erfaring med bratt skikjøring.

Hemsedal Classic

Hemsedal Classic er en toppturkonkurranse som inkluderer 5 topper; Nibbi, Skurvefjell, Kyrkjebynosi, Leinenosi og Holsteinstind. Denne turen kan ende opp i sentrum ved gode forhold.

Turen er 17 km og 1800hm og du kan få sola i ansiktet hele dagen! I år har konkurransen fått nytt navn, Mountain Challenge, og tar for seg de to første toppene. Dette skjer den 31 mars.

Start toppturen fra sentrum

Fjellene med mest stigning, kan du gå fra Hemsedal sentrum. Kyrkjebynosi er en av mine favoritter med en vest og en østside. Man går trygt opp fra grustaket ovenfor sentrum og plukker høydemetre langs traktorveien opp.

Gå trygt opp ryggen til fortoppen og gå nokså flatt inn til selve toppen. Her kan du velge å kjøre ned den utsatte Trøimsbotten, eller en av sidene som også må vurderes etter skredfaren.

Morsomste veien ned, er vestsiden og ned skog, bekkefar og jorder ned øst for Rustehaugsnøse.

Den mest spennende turen ned er en 500 meters renne som går østlig ned fra fortoppen

Grønndalen

I Grønndalen finner du Solheisen. Fra toppen av heisen har du mange fine korte turer som kan ende inn i anlegget igjen eller gå videre til fjellene rundt. Lengre inn i dalen er en av de fineste toppene, Svarthetta.

Den klassiske veien opp på nordsiden, gir mange forskjellige vanskelighetsgrader ned. På dette fjellet gikk det skred med folk i senest i fjor, og i 1988 gikk nesten hele siden. Et snillere og kortere alternativ er opp fra Bulidalen.

Hemsedalsfjellet

Hemsedal freeride har blant annet brukt Bjøbergnøse som konkurransearena. Men du trenger ikke å kjøre nesten helt til vestlandet for bra turer.

Råskarfjellet som kun er markert med 1609 på kartet, er en av de mest gåtte. Dette fordi den har 700 enkle høydemetre, den åpner tidlig og kan gås langt ut på sommeren.

Parker ved Persstølen, i starten av det lange rettstrekket på rv. 52. Turen opp er godt synlig og kan gås trygt med å velge skogen opp å holde venstre, sett oppover.

Deretter er det flere rygger å gå opp. Her også er det flere nedkjøringsalternativer, bekkedalen som man gikk opp er ofte en veldig morsom avslutning

Et siste tips til deg som er glad i å gå på toppturer,  er å kjøpe boken Topptur Hemsedal av Topptur Sport.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke