Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Bra trening hvis du er i nærheten av vann

Det er vel ikke alle som kan, vil eller ønsker å gå inn på et treningsstudio i sommervarmen. Men det er mange muligheter å holde formen ved like denne sommeren. Hvis du bruker mulighetene som ligger rundt deg denne sommeren enten du er på fjellet, i utlandet eller ved sjøen blir det lett å fortsette å holde formen oppe gjennom sommeren.

Ferierer du nær vann kan du trene ved å ro

Er du ved sjøen og har en robåt i nærheten finnes det knapt en treningsform som er bedre. Når du ror aktiveres muskler i hele kroppen. Her er det som med all annen trening, intensiteten bestemmer effekten på treningen.

Best treningseffekt når du ror

Sett deg godt på plass i båten, finn en god måte å sitte på. Rett deg opp i ryggen, slippe skuldrene ned, hold årene godt. Begynn litt rolig, bruk magen når du trekker årene tilbake, pass på at skuldrene er lave hele tiden. Len deg tilbake når du trekker årene inn mot kroppen. Når du ror sånn vil muskler i hele kroppen aktiveres, pulsen stiger og du får bra treningsutbytte. Armer, ben, rygg og kjernemuskulatur jobber bra når du ror.

Varier gjerne intensiteten

Her er det lett å trene intervall, øk farten en stund, så senker du farten etter en stund og ror litt rolig, før du igjen øker farten. Blåser det blir det ekstra tungt å ro mot vinden. Pass på å spare litt krefter til hjemveien dersom du ror i medvind 

Ta med barna på rotur

Barn liker å være med på rotur, finn en liten båt de kan ha hengende i en snor etter båten, be dem sjekke om den planer når du ror fort. Eller de kan fiske på veien. Da blir det ekstra bonus hvis de trekker opp middagen på turen.

God aktiv ferie!

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke