Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

3 gode råd som får deg igang 

Løping er en svært effektiv form for kondisjonstrening. Ved å løpe regelmessig vil du bli i bedre form, få god helse og du reduserer risikoen for livsstilssykdommer. Løping er også med på å styrke immunforsvaret og muskel,- og skjelettapparatet.

En annen positiv effekt er at du vil bli i bedre humør. Kroppen utløser nemlig endorfiner ved trening. Dette gir deg følelsen av lykkerus. Løpingen vil også ha positiv innvirkning på stressnivået i kroppen. Føler du deg stresset eller i dårlig humør, bør du altså snøre på deg løpeskoene og komme deg ut på en løpetur. 

Her er 3 gode råd som kan få deg igang med løpingen hvis du ikke allerede er inne i gode løpevaner: 

1. Godt og riktig utstyr 

Riktig skotøy for føttene dine bør være høy prioritet. Dette for å unngå skader/belastningsskader underveis i treningen. Et tips er å gå til en forhandler som kan sitt fagfelt;  løpesko. Der du kan teste og finne ut hvilke sko som passer din fot.

For kvinner kan det være lurt å investere i noen gode sports bher. Klær til ulike temperaturer er også viktig. Er du for varm eller for kald, vil dette virke negativt inn på løpeopplevelsen. 

2. Begynn rolig, la kroppen venne seg til løping

Dette er et viktig punkt. Mange som ønsker å komme i gang med trening går ofte altfor hardt ut i starten og gir ikke kroppen tid til å venne seg til den uvante belastningen. Da er det fort gjort å få skader og bli lei treningen.

Et godt mål vil være å starte med løping 1-2 ganger i uken. For så å øke etter ca. 5-6 uker.

3. Varier terreng!

Prøv å unngå å bli en asfaltløper. Asfalt er nemlig et hardt underlag som fort kan gi belastningsskader. Asfalt er heller ikke spesielt utfordrende for leddbånd og muskulatur rundt leddet. Ved å løpe i ulendt terreng som for eksempel i skogen, vil du få mye balanse og stabilitetstrening med på kjøpet.

Ellers er det veldig viktig å trene etter SMART prinsippet. Dette kan du lese mer om her.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke