Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Kirsebær klassifiseres som steinfrukter og er i slekt med plommer.

Det finnes både søte og sure kirsebær. Fargen på dette mørkerøde bæret avslører at dette er en antioksidantrik matvare. Kirsebær er rike på antocyaniner og betakaroten særlig i skallet. Søtkirsebær inneholder mest av en type antocyaniner som kalles cyanidin-3-O-rutinosid. Sure kirsebær inneholder mer av betakaroten. Disse stoffene virker som sterke antioksidanter. Mat som inneholder betakaroten kan sannsynligvis redusere risikoen for spiserørskreft. I følge World Cancer Research Fund og American Institute for Cancer Research kan rød, blå og lilla mat fra planter som er rike på antocyaniner forhindre blodpropp. Disse matvarene har antioksidanter som motvirker aldring og holder blodet sirkulerende og redusere effekten av transfett og prosessert mat. Kirsebær kan spises som de er eller hermetiseres, kandiseres, eller brukes i likører og alkohol. Kirsebær smaker også godt i fruktsalater, yoghurt, pai og fruktkaker. Kirsebærsesongen er fra juni til august.

DIN SUNN&SPREK UKE

Annonse:

Siste tester

Annonse:
Slik baker du med surdeig.