Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Viktig med tett oppfølging!

Vi går mot et nytt år, og mange har bestemt seg for å bruke 2019 på å gå ned i vekt. 

Kanskje har du allerede bestemt deg for hvordan kostholdet og hverdagen din skal se ut for at vekten skal gå nedover. I tilfellet er det bare å følge denne planen. Det finnes mange veier til målet, det viktigste for en vellykket vektreduksjon er at du gjør noe som passer for DEG. 

Greit med hurtig vektnedgang

Tidligere trodde vi at en rask vektreduksjon økte risikoen for at vekten skulle gå raskt opp igjen. I dag vet vi at det ikke har så stor betydning om vektreduksjonen skjer raskt eller langsomt. Det som betyr noe er at du går ned på en måte og i et tempo som passer for deg.

Er du en type som trenger en kickstart med en rask vektnedgang, så er det helt greit. Er du typen som er lei av strenge dietter og slankekurer, og heller vil gjøre små endringer i kosthold og livsstil som gir en litt langsommere vektnedgang, så er det også helt i orden. Men det som er viktig er at du klarer å opprettholde de nye vanene over tid. 

Viktig med god oppfølging

For å gå ned i vekt, kreves det som regel omlegging av kostholdet, økt fysisk aktivitet, og en atferdsendring. Det siste er kanskje det viktigste, men kan også være mest utfordrende. Derfor er det ikke overraskende at det viser seg at en god oppfølging over tid gjør det enklere å gå ned i vekt. Oppfølgingen kan skje i grupper, eller en til en. Det har også vist seg at en oppfølging på nett over tid kombinert med personlige konsultasjoner, gjør at mange klarer å gå ned i vekt, og holde vektnedgangen over tid. 

Dette er bakgrunnen for at vi i Bramat nå har lansert et nytt vektreduksjonskonsept der vi følger deg opp tett og over tid. Du kan lese mer om dette her. 

Hva slags kosthold passer for deg?

Det fnnes mange typer kosthold, kurer eller dietter som kan få deg ned i vekt. For at du skal gå ned i vekt, er det viktig at du finner frem til det kostholdet som passer for deg. For noen kan det fungere å telle kalorier, for noen kan det være svært effektivt å kutte ned på karbohydrater, og for andre kan det kanskje føles riktig å følge 5:2 dietten, eller kanskje til og med kickstarte vektreduksjonen med noen uker med svært lavt energiinntak.

Poenget er altså at det ikke finnes noen fasit, men at du må finne frem til det som passer for deg, både i den perioden vekten går nedover og i tiden etterpå når vekten skal holdes stabil. Ønsker du hjelp til å komme frem til hva slags kosthold og hverdag gjør at akkurat du går ned i vekt, meld deg på her. 

Annonse:
Annonse: