Kokosblomstsukker

Inneholder litt mineraler og plantestoffer. 

Hei! Jeg lurer på hvordan kokosblomstsukker påvirkerkroppen i forholdt til annet sukker?


Klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius svarer: 

Cathrine Borchsenius
Cathrine Borchsenius er utdannet klinisk ernæringsfysiolog med mastergrad i klinisk ernæring fra Universitetet i Oslo. Cathrine er kjent fra "Sunt og Godt" på TV2, og er en hyppig brukt ekspert i media. Cathrine er gründer og daglig leder av www.bramat.no, og og jobber dessuten som konsulent/rådgiver innen ernæring.

Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hei og takk for spørsmål!

Det har vært en del fokus på kokosblomstsukker den siste tiden, kanskje fordi Berit Nordstrand snakker en del om dette sukkeret.

Det er ingenting i veien med kokosblomstsukker, men det er en misoppfatning at dette er så mye sunnere enn vanlig hvitt sukker. Den største forskjellen på kokosblomstsukker og hvitt sukker er egentlig smak og utseende. Kokosblomstsukker har en lys brun farge, og en ganske karakteristisk smak. Kanskje liker du denne smaken, kanskje ikke.

Omtrent like mye sukker som hvitt sukker

Ser du på innholdet av sukkerarter, er det omtrent like mye sukker i kokosblomstssukker som i vanlig hvitt sukker. Kokosblomstsukker har litt lavere glykemisk indeks (GI) enn hvitt sukker, men forskjellen er ganske liten.

De som anbefaler kokosblomstsukker fremhever ofte at dette sukkeret er sunt fordi det inneholder sporstoffer og antioksidanter, men innholdet av dette er så minimalt at du må spise enorme mengder kokosblomstsukker for at det skal gi deg noe særlig av dette.

I denne filmen tar vi for oss kokosblomstsukker og en del andre alternativer til sukker.

Du kan også lese denne artikkelen der du får en god oversikt over ulike typer søtstoff, både «kunstige» og naturlige.

Beste hilsen Cathrine