Livsstil

Tilbake til hverdagskosten

Detaljer
Skrevet av: Mari Borge Eskerud, student klinisk ernæring
Publisert 06. september 2013

Ferien er over for lengst, men er matvanene tilbake til hverdagen?

Mer grønt og grovt i matpakkene

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 23. august 2013

Barn spiser for lite frukt, grønt og grove kornvarer.

Spis som en greker!

Detaljer
Skrevet av: Martine Jonsrud
Publisert 15. august 2013

Dropp frokost hvis du ikke orker.

Halvparten av all mat som produseres blir aldri spist.

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi) og John Harald Knutsson. Saken ble først publisert på økologisk.no
Publisert 28. juni 2013

Når butikken har mat på tilbud bør du spise den, det kastes allerede nok mat i dag.

Sunn og farveglad matpakke

Detaljer
Skrevet av: Isabel Helen Christoffersen,Ernæringsfysiolog og Personlig Trener (BSc.ernæring, BSc. idrettsvitenskap)
Publisert 25. juni 2013

Matpakken må ikke være et kunstverk for å være sunn. 

Vegetarkost forebygger hjerteinfarkt

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 01. juni 2013

Et kosthold uten kjøtt og fisk kan redusere risikoen for hjerteinfarkt med 32 %.

Slik blir du lurt til å spise for mye

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 28. mai 2013

Størrelsen på tallerkenen virker inn på hvor mye du spiser. 

Diett førte til kolesteroløkning

Detaljer
Skrevet av: Av Mari Grønvold, Atlantis Medisinske Høgskole
Publisert 12. mars 2013

En diett med lite karbohydrater og mye fett, førte til betraktelig økning i kolesterolet. Det viser forskning fra Atlantis Medisinske Høgskole.

Derfor bør du ha et middelhavskosthold

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 28. januar 2013

Middelhavskost kan redusere risikoen for å bli syk.

Et sunnere 2013

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 03. januar 2013

5 enkle tips til et sunnere kosthold.

Er alt vi spiser forbundet med kreft?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, mastergradstudent ernæring
Publisert 17. desember 2012

Mye villedende forskning om mat og kreft

Bli en fleksitarianer!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 29. november 2012

Du trenger ikke bli fullblods vegetarianer for å nyte godt av vegetarkostens helsefordeler.

Kosttilskudd er penger ut av vinduet

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, mastergradstudent ernæring
Publisert 16. november 2012

Multivitaminer forebygger ikke hjerte- og karsykdom

"Det gode kolesterolet"

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, Bsc. ernæring
Publisert 24. oktober 2012

Ikke så bra likevel?

Olivenolje mot flass?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, Bsc. ernæring
Publisert 08. oktober 2012

Et kjerringråd mot flass og tørr hodebunn er å gni olivenolje inn i hodebunnen.

Følg Bramat på Twitter

Detaljer
Skrevet av: bramat.no
Publisert 20. september 2012

Sjekk nyheter og våre meninger om kosthold og helse.

Sover du dårlig?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 14. august 2012

Det du spiser og drikker før du legger deg kan påvirke søvnen.

Sunnere befolkning med mer fett?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 21. juni 2012

To store kostholdsundersøkelser fra Sverige viser at fettinntaket i befolkningen økte etter at "low carbohydrate, high-fat"-diettene for alvor kom på moten på 2000-tallet.

Ikke drikk lettbrus hver dag

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 20. april 2012

En ny studie viser at det kan være en sammenheng mellom lettbrus og hjerte- og karsykdom.

Grovkarbo, en ny trenddiett?

Detaljer
Skrevet av: BraMat.no
Publisert 23. januar 2012

Sunn mat med mye fiber.

Spis middelhavskost og lev lengre

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 23. desember 2011

Et kosthold med mye grønnsaker, helkorn og fisk kan gi deg 2-3 år ekstra.

Derfor bør du spise frokost

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 19. desember 2011

Er du en av dem som våkner skrubbsulten om morgen og gleder deg til frokost, eller hopper du gjerne over dagens første måltid?

Slik får du en sunn jul

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 18. desember 2011

Julemat, ikke så usunt som mange tror!

Les dette før du kutter ut kjøttet

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 21. november 2011

Er du en puddingvegetarianer?

Side 3 av 4

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4