Næringsstoffer

Kosthold Næringsstoffer, unsplash.com Luke Michael

Maten som roer ned genene

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 27. september 2012

Kan det ideelle kostholdet inneholde like mye karbohydrater, fett og proteiner. Forskning tyder på det!

Kronikk: Halvhjertet om omega-3

Detaljer
Skrevet av: forskningssjef Ingvild Eide Graff og forskningsdirektør Livar Frøyland ved Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES).
Publisert 26. september 2012

En helt ny oversiktsartikkel hevder at omega-3 tilskudd ikke virker på hjertepasienter. Dette er bare halve sannheten.

Hvor mye vann trenger vi?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, mastergradstudent ernæring
Publisert 24. september 2012

Lite hold i påstanden om at vi bør drikke minst åtte glass vann om dagen.

Feitere av fruktose?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, Bsc. ernæring
Publisert 21. september 2012

Forskjell på frukt og brus.

Sukrin, for godt til å være sant?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog (Msc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 18. september 2012

Et naturlig alternativ til kunstig sukker.

Hvor sunt er egentlig antioksidanter?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 16. september 2012

Forskerne vet foreløpig ikke nok.

Inulin og oligofruktose

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 16. september 2012

Fiber med søtsmak

Pass på D-vitamininntaket når sommeren svikter

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 12. september 2012

Blek hud og dårlig vitaminD-status?

Påskeegget er tomt

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 10. april 2012

På tide å bytte ut sukkeret med grønnsaker.

Kalorier teller!

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, mastergradstudent ernæring
Publisert 19. mars 2012

Hva skjer med vekten når du overspiser?

Vitaminer ”styrker” ikke immunforsvaret

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, mastergradstudent ernæring
Publisert 15. mars 2012

Høydoser med vitaminer gjør deg ikke friskere.

Sunn og usunn i sum

Detaljer
Skrevet av: Njord V. Svendsen, kommunikasjonsrådgivar ved Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES)
Publisert 28. februar 2012

Kampen mellom det gode og det onde i sjømatforskningen: Hva skjer når næringsstoffer utfordrer miljøgifter?

Transfett kan krympe hjernen hos eldre

Detaljer
Skrevet av: ErnærLise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 09. januar 2012

Spis fisk og grønnsaker om du vil unngå at hjernen krymper.

Disse matvarene gir deg mye jern

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 24. juni 2011

Trodde du at brunost inneholder jern? Da tar du feil!

Greit å vite om E-stoff

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 21. mars 2011

En omfattende gruppe av vidt forskjellige stoffer.

Er karbohydrater farlig?

Detaljer
Skrevet av: BraMat.no
Publisert 13. mars 2011

Mange tror at karbohydrater er farlig. Det stemmer heldigvis ikke.

Side 5 av 5

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5