Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Dobbelt så mye fisk i vinnerne.

Fiskegrateng er grei hverdagsmat, men hvor mye fisk får vi egentlig i oss når vi spiser fiskegrateng? Svaret er at det varierer veldig. Mens noen fiskegratenger inneholder opp til 70 % fisk, er det kun 19 % fisk i andre typer.

Så mye fisk bør du spise

Fisk gir oss viktige næringsstoffer som vitamin D, omega-3, jod, og protein. Vi anbefales å spise 300-400 gram fisk i uka. Dette er ikke så vanskelig å oppnå hvis du spiser fiskefileter, men hvis du velger en fiskegrateng som bare inneholder 20 % fisk, skal du spise mye fiskegrateng for at det skal gi deg like mye fisk som en middag basert på rene fiskefileter.

Det er ikke dermed sagt at det ikke er sunt å spise fiskegrateng, selv de som inneholder lite fisk kan være et greit middagsalternativ hvis du serverer med grønnsaker ved siden av. Men skal du få i deg nok fisk er det lurt å spise annen fisk i tillegg til fiskegrateng.

Spis mer torsk

Fiskekaker eller fiskegrateng?

Mange av dagens fiskegratenger inneholder lite fisk. Heldigvis begynner det å skje produktutvikling på dette området også. Ovnsbakt fiskefilet i saus som fremstår som en fiskegrateng og som vi derfor har tatt med i denne testen er et eksempel på dette.

Sammenlikner vi fiskegrateng med fiskekaker, er det likevel fiskekakene som vinner i forhold til fiskeinnhold. Flere fiskekaker inneholder både 70, 80, og 90 % fisk, noe som er veldig bra!

Tre dagers meny for deg som vil spise sunt og variert

Husk grønnsakene ved siden av

Verken når det kommer til mengde eller næringsinnhold er fiskegratengene du finner i denne testen et komplett måltid for en familie.

De fleste fiskegratenger inneholder minimalt med grønnsaker, men hvis de serveres sammen med en eller flere typer grønnsaker, vil måltidet ikke bare løftes smaksmessig, det vil også være langt sunnere. Prøv for eksempel revne gulrøtter, dampete aspargesbønner, salat av fennikel og rødløk, ovnsstekte rotgrønnsaker, eller en frossen grønnsaksblanding ved siden av fiskegratengen.

Slik har vi gjort testen

For å gjøre en ernæringsmessig vurdering av fiskegratengene i denne testen, har vi sett på fiskegratengenes innhold av mettet og umettet fett, protein, salt, og andel fisk.

Mye protein, umettet fett og andel fisk har trukket opp. Mens mye salt og mettet fett har trukket ned. Vi har latt andel fisk telle dobbelt opp.

Produktene er rangert i forhold til hverandre. Det betyr at den sunneste får terningkast 6 og de minst sunne får terningkast 3. Et produkt som får terningkast 6 i denne testen, vil ikke nødvendigvis få samme resultat hvis det testes mot andre produkter.
Det er heller ikke slik at et produkt som får terningkast 3, er direkte dårlig eller usunt, bare at det har dårligere total poengsum enn dem som får høyere terningkast.

Vi har valgt å gi terningkast 3-6 fordi noen av fiskegratengene har såpass lavt innhold av fisk, at vi mener det finnes veldig mange andre middagsalternativer som er vel så sunne. Til tross for dette, er fiskegrateng et helt ok måltid, slik at vi ikke gir lavere terningkast enn 3.

Hvilken fiskegrateng syns du smaker best?
 • 4 Votes
  Findus Fiskegrateng fransk oppskrift, Findus AS
  8.33%
 • 1 Vote
  Norway seafoods Tradisjonell norsk fiskegrateng, Lerøy Seafood AS
  2.08%
 • 1 Vote
  Findus Ovnsbakt fiskefilet brokkoli saus, Findus AS
  2.08%
 • 3 Votes
  Findus Ovnsbakt fiskefilet italiensk saus, Findus AS
  6.25%
 • 0 Vote
  Xtra Fiskegrateng, Marenor AB
  0%
 • 2 Votes
  Findus God gammeldags fiskegrateng smårettbacon, Findus AS
  4.17%
 • 7 Votes
  Lofoten Fiskegrateng, Lofotprodukt AS
  14.58%
 • 0 Vote
  Fiskeriet Bestemors grateng med torsk og makaroni, Sjøfrisk AS
  0%
 • 13 Votes
  Findus God gammeldags fiskegrateng originalen, Findus AS
  27.08%
 • 2 Votes
  First Price Fiskegrateng, Unil AS
  4.17%
 • 2 Votes
  Findus Matlyst fiskegrateng familiens, Findus AS
  4.17%
 • 9 Votes
  Findus Kystens fiskegrateng, Findus AS
  18.75%
 • 1 Vote
  REMA 1000 Fiskegrateng Middag under 100lappen, Matpartner AS
  2.08%
 • 1 Vote
  Fiskeriet Grateng med laksefilet og potetmos spinatsaus, Sjøfrisk AS
  2.08%
 • 0 Vote
  Fiskeriet Grateng med fiskefilet og potetmos hollandaise, Sjøfrisk AS
  0%
 • 2 Votes
  Fiskeriet Grateng med fiskefilet og potetmos Sandefjordsaus, Sjøfrisk AS
  4.17%
← Tilbake
Total 48 Votes

Article Index

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

 • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
 • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
 • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke