Foto: Erik Helgeneset

Taperne er sukkerbomber!

Müsli eller frokostblanding kan være en sunn start på dagen, men mange av dem inneholder veldig mye sukker og lite fiber. Taperne i denne testen passer derfor mer som dessert enn som frokost.

Velg en frokostblanding som passer for deg

Når du velger frokostblanding skal du selvfølgelig velge en du syns smaker godt. Men det kan også være lurt å se litt på næringsinnholdet. Hvis du vil ønsker å gå ned i vekt er det lurt å velge en frokost som metter godt ved at den inneholder mye fiber og lite sukker. Det samme gjelder egentlig deg som ønsker å spise sunt, og deg som har en tendens til å føle deg fort «tom» en stund etter at du har spist noe sukkerrikt.

Har du derimot problemer med å spise nok, eller trener så mye at du ofte trenger påfyll av energi og raske karbohydrater, kan du godt velge en frokostblanding med mer sukker i.

Mat og trening

Viktig med fiber og fullkorn

Starter du dagen med en fiberrik frokost, vil dette gi et stabilt blodsukker hele resten av dagen. Dette er positivt både i forhold til prestasjon, overskudd, fordøyelse, vekt og helse. Fiber gir deg en god fordøyelse, det kan redusere kolesterolet, og det gir en god metthetsfølelse.

Det er også lurt å velge en frokostblanding som inneholder en høy andel fullkorn, fordi fullkorn har vist seg å være bra for helsa vår. Topper du det hele med litt bær, og kanskje også litt cottage cheese eller mager kesam som inneholder mye protein, får du en sunn og mettende frokost som bidrar til et stabilt blodsukker slik at du unngår søtsug og overspising senere på dagen.

Bramat tester müsli, crüsli og granola

Slik har vi gjort testen

I denne testen har vi sett på hvor mye sukker, fiber, protein, salt og fullkorn frokostblandingene inneholder. Mye sukker og salt har trukket ned, mens mye protein, fullkorn og fiber har trukket opp. Vi har latt fiber, sukker og fullkorn telle dobbelt, ettersom de fleste får i seg for sukker og for lite fiber og fullkorn.

Smak er ikke en faktor i testen, men du kan stemme på hvilken du syns smaker best.

Produktene er rangert i forhold til hverandre. Det betyr at de sunneste får terningkast 6 og de minst sunne får terningkast 1.  Et produkt som får terningkast 6 i denne testen, vil ikke nødvendigvis få samme resultat hvis det testes mot andre produkter.

{advpoll id='163' view_result='0' width='0' position='center'}