Næringsstoffer

Kosthold Næringsstoffer, unsplash.com Luke Michael

Kjør på med fiber!

Detaljer
Skrevet av: BraMat.no
Publisert 20. mai 2021

Spiser du nok fiber? I tilfelle er du nokså alene.

Havrefiber senker kolesterolet

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 25. mars 2021

Havregrøten kan bidra til et normalt kolesterol.

Vitamin D mot forkjølelse?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 26. januar 2021

Får du ikke i deg nok vitamin D, kan du bli lettere syk.

Fakta om protein

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 28. desember 2020

Hvor mye protein trenger vi egentlig?

Dette bør du vite om vitamin K

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 20. oktober 2020

Vitaminet som er viktigere enn vi har trodd.

Pass deg for palmeolje!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 22. september 2020

Glem transfett, palmeolje er et større problem.

Mange får i seg for lite jod!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 14. september 2020

Jodmangel hos gravide kan skade fosteret.

Velg riktig fett

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 22. juni 2020

Umettet fett er fremdeles det sunneste.

En teskje salt om dagen er mer enn nok!

Detaljer
Skrevet av: Klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius i samarbeid med Helsedirektoratet
Publisert 26. juli 2019

Vi spiser dobbelt så mye salt som det vi burde.

Biotin og pantotensyre

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 03. mars 2019

Livsviktige vitaminer, men kun staffasje i kosttilskudd.

Derfor er jod viktig for deg som vil bli gravid!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 10. februar 2019

Lavt jodinntak før graviditet kan gi barnet dårligere ferdigheter på skolen.

Tåler ikke gluten, men hva med hvetestivelse?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 06. februar 2019

Noen få kan reagere på hvetestivelse selv om den er glutenfri.

Tåler du ikke gluten?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 30. januar 2019

Mange typer glutenintoleranse.

Flere matvarer bør berikes

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 04. november 2018

Økt berikning skal sikre vitamin D-inntaket i befolkningen.

Hvilken melk bør du drikke?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 21. oktober 2018

Synker næringsinnholdet i melken når fettinnholdet reduseres?

Dette bør du vite om omega-3

Detaljer
Skrevet av: NIFES
Publisert 18. juli 2018

Det finnes to hovedtyper av omega-3 fettsyrer i kosten.

Trenger du krom?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 10. juni 2018

Ja, du trenger trolig krom – men kosttilskudd er unødvendig for de fleste.

Jerngryter øker jernopptaket

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 21. januar 2018

Matlaging i støpejern øker jerninnholdet i maten.

Du får ikke jern fra spinat!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, ernæringbiolog, cand. scient
Publisert 03. august 2017

Mange kvinner bør spise jernrik mat for å unngå jernmangel. Men hvor finner vi egentlig jern?

Bytt ut mettet fett med umettet

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 04. mai 2017

Ny kunnskap om mettet fett styrker kostrådene.

Verdt å vite om arsen i ris og sjømat

Detaljer
Skrevet av: Marianne Molin Førsteamanuensis (PhD) i samfunnsernæring ved Høgskolen i Oslo og Akershus.
Publisert 24. mars 2017

Lurt å begrense barnas inntak av risprodukter.

Sunt med Himalayasalt?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, MSc samfunnsernæring
Publisert 20. mars 2017

Liten forskjell på næringsinnhold, stor forskjell på pris.

Lite laktose i gulost

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 14. mars 2017

De fleste med laktoseintoleranse tåler litt laktose.

Viktig med nok vitamin D ved astma

Detaljer
Skrevet av: Kaare Norum, dr.med ernæringsvitenskap
Publisert 22. september 2016

Kan gi færre og mindre alvorlige astmaanfall. 

Side 2 av 5

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5