Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Allicin er et svovelholdig stoff vi finner i hvitløk.

Allicin dannes når hvitløken hakkes, knuses, tygges eller presses. Når oksygenet i luften slipper til hvitløksvevet skjer det en kjemisk reaksjon. Enzymet allianse reagerer med alliin og danner allicin. Allicin er en ustabil forbindelse som lett omdannes videre til en rekke mer stabile svovelforbindelser, bl.a. diallylsulfid, diallyldisulfid og diallyltrisulfid. Grunnen til av hvitløk ikke lukter når den er hel er fordi alliin er luktfri. Det er først når vi har fått dannet allicin og allylsulfider at den sterke duften og smaken fremtrer. Det er også da vi får de gunstige helseeffektene fra hvitløken. Allylsulfidene som dannes fra allicin finnes i alle slags løkvekster, bl.a. gul løk, gressløk, ramsløk, vårløk, purre, sjalottløk. Men det er hvitløk som inneholder mest allylsulfider. Allylsulfidene er for en sunn helse. I følge WORLD CANCER RESEARCH FUND OG AMERICAN INSTITUTE FOR CANCER RESEARCH kan sannsynligvis løk redusere risikoen for magekreft.