Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:
Antocyaniner og antocyanidiner er pigmenter som vi finner særlig mye av i blå, lilla, røde og svarte bær, frukter og grønnsaker.

Stoffene fungerer som plantens egen solfaktor og forhindrer celleskader fra UV-stråler. Antocyaninene er sterke antioksidanter som kan nøytralisere frie radikaler. Disse stoffene er gunstig for blodårene og beskytter bindevevet (kollagen). Antocyaniner kan også forsterke effekten av vitamin C. Et kosthold rik på fargerike frukter, grønnsaker og bær er forbundet med redusert risiko for en rekke kreftformer og hjerte- og karsykdommer. Vi finner antocyaniner og antocyanidiner i blåbær, druer, rødkål, vin og i skallet på auberginer samt tranebær, risp, solbær, bjørnebær, svart ris, rødvin og i blokkebær. Antocyaniner har et sukkermolekyl bundet til seg, mens antocyanidiner inneholder ikke et sukkermolekyl.