Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Er det dumt å trene dagen derpå?

Hei!

Jeg er i et miljø hvor det er mye trening og friluftsliv, men også en del festing. I det siste har vi snakket en del om dette med trening og alkohol. Er det dumt å trene dagen etter at du har drukket en del alkohol?

Hilsen Tommy!


Klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius svarer: 

Cathrine Borchsenius
Cathrine Borchsenius er utdannet klinisk ernæringsfysiolog med mastergrad i klinisk ernæring fra Universitetet i Oslo. Cathrine er kjent fra "Sunt og Godt" på TV2, og er en hyppig brukt ekspert i media. Cathrine er gründer og daglig leder av www.bramat.no, og og jobber dessuten som konsulent/rådgiver innen ernæring.

Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hei Tommy!

Takk for spørsmål! Dette er det mange som lurer på. Som med alt annet kommer dette an på mengde og hyppighet. Drikker du et par øl eller et par glass med vin, kan du helt fint trene dagen etterpå. Har du derimot drukket store mengder alkohol, sovet lite, og er i bakrus, er det ikke spesielt lurt å trene ettersom dette kan virke nedbrytende på kroppen. Alkohol virker dehydrerende, det samme gjør trening. Både trening og alkohol er en påkjenning for kroppen, og etter begge deler trenger kroppen å restitueres. Hvis du trener i bakrus når du er både dehydrert og lite uthvilt, vil treningen kunne virke nedbrytende istedenfor oppbyggende på kroppen. Mye alkohol og mye trening kan altså virke mot hverandre. Er du derimot en mosjonist som ikke er så opptatt av å få maksimal effekt ut av hver treningsøkt, er det greiere å trene dagen derpå, men heller ikke for en mosjonist er det lurt å trene hvis det har blitt store mengder alkohol.

Hvis du er sliten og fyllesyk vil du heller ikke orke å ta i noe særlig på trening, da kan du like gjerne spare treningsøkten til dagen etter og heller bare gå deg en tur i frisk luft dagen derpå.

Siden du lurer på om det er dumt å trene dagen derpå, så lurer du kanskje også på om alkohol etter en treningsøkt ødelegger treningseffekten. Svaret på dette er; nei, ikke hvis du kun lar det bli med en øl eller to. Drikker du store mengder alkohol etter trening, vil det kunne gå utover treningsresultatet. Særlig hos menn. Dette kan du lese mer om her.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke