Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

7 effektive øvelser du kan gjøre hvor som helst.

Er det "nok" å trene styrke hjemme med bruk av egen kroppsvekt eller må du i helsestudio for å få effekt? Jeg er nybegynner på styrketrening og lurer på om dere har noen enkle øvelser å anbefale?Muskelfysiolog og personlig trener Helene Høimyr svarer:

helene
Helene Høimyr har en mastergrad i muskelfysiologi og bachelor i molekylærbiologi fra Universitetet i Oslo. Hun er også utdannet personlig trener, treningsveileder og kostveileder på Norges Idretsshøyskole.
Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hei!

JA! Hjemmetrening med kroppsvekt er absolutt å anbefale, særlig om du er nybegynner. Det er massevis av øvelser du kan gjøre hjemme i stua eller ute i hagen uten utstyr, eller å måtte gå på treningsstudio (så lenge du ikke har helt spesielle mål som krever at du må løfte veldig tunge vekter).

Om du ønsker noen enkle styrkeøvelser for hele kroppen vil jeg anbefale deg disse 7 som en oppstart:

  1. Knebøy (underkropp)
  2. Utfall (underkropp)
  3. Pushups (gjerne mot et bord eller benk, på knær eller tær) (bryst, armer og kjerne)
  4. Liggende rygghev (de lange ryggstrekkerne)
  5. Sidehev (kjernemuskulatur og side)
  6. Dips (bakside arm)
  7. Hofteløft med føtter på benk/stol (underkropp)

Alle disse øvelsene er beskrevet og lagt inn i treningsprogrammer i vår åpne nettbaserte medlemsklubb, her får du også forklart hvordan du kan sette sammen øvelsene med tanke på repetisjoner og serier, eller arbeid på tid. For å få tilgang til alt innholdet i medlemsklubben, registrer deg her.

Håper du får testet dette ut allerede i helgen!

Bildet øverst i artikkelen er av Funkygine, som var med på å starte opp vår medlemsklubb, og som er en av landets største influensere innen trening. Se bloggen hennes her.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke