Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Hei, takk for en super side! Lurte på om dere kunne si noe om Polarbrød.

Har en sønn på 7 år som elsker Havre Polarbrød. Hvordan er polarbrød i forhold til vanlig grovbrød? God nok erstatning?
mvh Anne


Svar:

Hei og takk for fin tilbakemelding! Polarbrød havre er absolutt et bra valg for din 7-åring. Den beste måten du kan finne ut om et brød eller rundstykke er grovt nok på, er å ta en titt på brødskalaen. Jo mer av sirkelen som er skravert, jo grovere er brødet. Det ideelle er å velge et brød som har en brødskala som er 3/4 eller 4/4 skravert. I tillegg til å se på brødkskalaen, er det lurt å ta en titt på brødets grovhetsprosent, altså hvor stor andel sammalt mel og hele korn brødet inneholder. Skal du ha et sunt og grovt brød, bør grovhetsprosenten ligge over 60, gjerne opp mot 100 %.

Polarbrød havre har en brødskala som er er 3/4 skravert, og regnes derfor som grovt. Grovhetsprosenten er på 61. Dette er helt akseptabelt, og et av de sunneste Polarbrødene du finner. Velger du feks Polarbrød spelt, så er det kun halvgrovt, mens polarbrød hvete er av typen fint brød med 0 % sammalt mel og hele korn. Hvis sønnen din er glad i Polarbrød havre, kan du jo også forsøke Polarbrød Extrem, som er et skikkelig grovt brød med 100 % sammalt mel og hele korn. Dette egner seg for eksempel godt både i matpakken eller til fiske- eller hamburgere.

Les også vår test av barnebrød.

Beste hilsen Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke