Foto: Lise von Krogh

Bli inspirert til å lage sunne, deilige sandwich!

Brødskriver med pålegg kan være utrolig kjedelig, men når du smører på litt sennep, ha på en god skinke, litt brie, frisk salat, noen skiver tomat og deler smørbrødet på tvers, ja da blir det supergodt.

Sunn brødmat

Sandwich er også en smart måte å få i seg grønnsaker på. Rikelig med salatblader, skiver av agurk, tomat eller paprika, noen blader basilikum eller et dryss av timian får det til å knase sprøtt og friskt i munnen.

En hjemmelaget BLT smaker mye bedre enn den som lagt mange timer på en bensinstasjon eller i en kiosk. Smør på litt majones, legg lagvis sprøstekt bacon, rikelig med tomatskiver og frisk salat.

Smørbrød på en-to-tre

Et fristende og lekkert måltid som går mange cafésmørbrød en høy gang. Lett å lage det selv og du trenger ikke noen fancy ingredienser. Her skal du få noen tips – helt gratis:

  • Til å smøre på brødskivene: Smør, lynghonning (den smaker ekstra godt), sterk sennep eller Djion-sennep, pesto, smøreost eller majones. En blanding av sennep og honning smaker veldig godt til muggoster.
  • Grønne innslag: Legg salatblader på begge brødskivene. Legg på skiver av f.eks. tomat, paprika, agurk, melon, mango, reddiker eller noen løkringer.
  • Krydder og urter: Basilikum, timian, dill og oregano gir ekstra god smak. Jeg pleier også å kverne over en god del pepper.
  • Brødskivene: Her liker vi best firkantede brødskiver som er lett å dele på tvers, men det er også viktig at brødet er grovt.
  • Pålegget: Skinke og ost er alltid en slager. Gjerne en skinke med ekstra smak. Har du en hvitostrest igjen, gjør den seg godt i smørbrødet. Skiver av blåmuggost eller brie er spesielt godt med litt honning. Røkt/Gravet laks/ørret passer til majones eller pesto. Most eller skivet avokado er perfekt når du vil ha et vegetarisk måltid.

Husk en brødskive til bunn og en til lokk. Del smørbrødet på tvers og nyt en god frokost, lunsj eller kvelds. Server smørbrødet når du har gjester og vil spare inn tid – og imponere en smule.

Se flere inspirerende smørbrødbilder på bloggen til Lise von Krogh: Hekta på smørbrød - bli inspirert!