Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Denne torskeretten passer like godt til hverdags som til søndagsmiddag, og er absolutt verdt å prøve ut!

Som mange andre, spiser vi litt for lite fisk hjemme hos oss, men etter at vi la ut en artikkel på Bramat om hvor sunt det er å spise fisk, også hvit, ble jeg nok en gang bestemt på å ha fisk til middag minst 2 dager i uken. Og da mener jeg skikkelig fisk, ikke barnemiddager som fiskekaker og fiskeboller.

Les også: Spis hvit fisk

Denne oppskriften er vel strengt tatt ikke en oppskrift, men en fin måte å gjøre torskemiddagen smakfull for både barn og voksne. Sausen som egentlig ikke er noen saus, bare smeltet smør med gulrøtter i, er selvfølgelig ikke noe jeg anbefaler folk å bruke hver dag. Men når litt smeltet smør gjør at vi får i oss massevis av fisk og sunne grønnsaker, syns jeg det er helt greit. Det er noe med smør som gjør at fisk smaker ekstra godt:-)

Vi er så heldige at de forrige eierne av huset vårt hadde satt inn en dampovn, så jeg damper fisken. Istedenfor å dampe, kan du bare ha den i stekeovnen med litt smør, salt og pepper på.

Torsk med aspargesbønner og gulrotsmør

4 porsjoner

  • ca. 800 g torskefilet
  • Aspargesbønner
  • 5-6 gulrøtter
  • Meierismør
  • Amadinepoteter
  • Havsalt

Kok poteter og asparges i hver sin gryte. Kutt opp gulrøtter, og kok dem lett møre (noen få minutte). Hell av vannet, og ha over noen gode klumper med smør. La smøret smelte, slik at du får et «gulrotsmør». Legg fiskefiletene i en form, og ha over litt salt, pepper, og evt. litt smør. Ha fisken i ovnen til den er ferdig, altså at den «skiver seg».

Innlegget er hentet fra Cathrine Borchsenius sin blogg www.brahverdag.no

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke