Foto: Vibeke Lugg

Livsstilen som gjør deg yngre.

Den siste uken har jeg begynt med noe nytt: Morgenriter! Det sies at man skal holde seg ung av disse øvelsene. Jeg vet ikke helt om akkurat det stemmer, men det føles ihvertfall veldig riktig å starte dagen på denne måten!

I de siste årene har jeg blitt et skikkelig murmeldyr om morgenen. Før jeg fikk barn spratt jeg opp om morgen, og kunne være på jobb allerede ved syv tiden. Nå syns jeg alt før halv åtte er tidlig, og må ihvertfall ha en kopp te på sengen før jeg våkner skikkelig.

Travle morgener

Så frem til nå har min morgen vært noe slikt som: Stå opp litt før halv åtte, lage smoothies til barna, vekke eldstedatteren som i motsetning til de andre to barna gjerne kan sove litt lenger enn til halv syv, hoppe i dusjen, lage matpakker og få de to eldste ut av huset, og så spise frokost mens jeg leser gjennom mailer og jobber litt, og så ikke før ved halv ti tiden har jeg levert minstejenta i barnehagen og gått en luftetur med hunden vår Milla. Når barna kommer ramlende inn fra skolen allerede ved to tiden igjen, og jeg har hjemmekontor, sier det seg selv at jobbedagen min blir kort. Ihvertfall den jobbingen jeg gjør på dagen.

Så jeg har lenge tenkt på at jeg bør begynne å stå opp tidligere og komme igang med alle mine gjøremål litt raskere. Men jeg har liksom ikke helt funnet inspirasjonen. Før den plutselig kom i form av en artikkel som min venninne og kollega i Bratrening.no la ut på våre nettsider: Ungdomskilden!

Ung av ungdomskilden?

Dette er 5 yogaliknende øvelser som du skal gjøre hver morgen. Ikke bare vil du våkne opp, og få kroppen i gang på en fin måte, men det skal visstnok holde deg ung også. Akkurat det siste vet jeg ikke helt om jeg tror på, men jeg syns det hørtes ut som en fin måte å starte dagen på.

Så, i forrige uke startet jeg opp med mine morgenriter. Sto opp halv syv, drakk en kjapp kopp te på sengen, gjorde morgenritene, lagde smoothies av aronia som jeg har plukket i høst, og IKKE NOK MED DET; jeg tok en skje tran (jeg glemmer alltid tran, selv om jeg vet at det er noe av det beste man kan gjøre for helsa), og satt tranflasken frem på bordet slik at ungene skulle få også. Snakk om en sunn start på dagen!

Og hvordan følte jeg meg? Jo, våken, varm i kroppen, og fornøyd med meg selv!

Føler det er bra for meg

Nå har jeg gjort morgenriter i litt over en uke. Selv da vi arrangerte Trening- og velværehelg på Kragerø spa og resort, gjorde Vibeke og jeg morgenritene sammen hver morgen.

Jeg innrømmer at klokken har sklidd gradvis fra halv syv til kvart over syv, men skal prøve å stramme litt inn på akkurat det igjen altså..

Innrømmer også at jeg har glemt tran de siste morgene også. Skal prøve å stramme inn på det også...

Så jeg er ikke heeeelt i mål med mine nye og bedre morgenrutiner, men jeg er på god vei og jeg kjenner at det er bra for meg:-)

Kanskje noe du også vil prøve ut? Da kan du lese denne artikkelen her: Ungdomskilden

Artikkelen er hentet fra Cathrine Borchsenius sin blogg: www.brahverdag.no