Speltmel, kylling, gulrot og tacokrydder blir garantert suksess på bålet. Sunn og god middag.


Det er noe spesielt å spise middag rundt et bål senhøstes. Å kjenne varmen fra bålet og samtidig kunne spise deilig middag er en perfekt kombinasjon.

Prøv den som søndagsmiddag eller til lunsj på lørdag – hjemme eller på tur. Om du vil lage pinnebrød på tur, så kan du lage deigen og fyllet på forhånd hjemme. Så gjør du resten av tilberedningen rundt bålet.

Litt sunnere pinnebrød

Jeg prøver ofte å gjøre maten litt sunnere, men også bedre på smak. Sunn mat skal jo smake godt, hvis ikke er jo hele vitsen borte. Smak er mer enn salt, sukker og fett. Smak kan også fremheves ved å bruke mel med mer aroma, f.eks. spelt, rød løk i stedet for gul løk og valg av krydder som ikke bare inneholder masse salt, men også andre krydre/urter. Dette prinsippet brukes i denne oppskriften.

I stedet for å bruke bare siktet hvetemel eller pizzamel har jeg også brukt sammalt spelt (fraØkologisk spesialkorn) Både på grunn av smaken, men også næringsmessig. Sammalt mel inneholder mer fiber, tiamin, jern og andre vitaminer og mineraler. Grunnen til at jeg valgte å likevel ha i litt italiensk pizzamel, var egenskapene til glutenet. Pizzamel inneholder siktet hvetemel som gir et elastisk gluten som lett hever, men også henger sammen når du skal tvinne det rundt en pinne.

Fyllet kan lages av mye. De sunneste valgene er karbonadedeig eller renskåret kjøtt. I dette tilfellet valgte jeg Stangekylling i biter. Kylling er magert og proteinrikt. Grønnsaker i sausen gjør også susen for smaken og helsen. Hvitløk, rødløk og gulrot gir fiber, antioksidanter, vitaminer og mineraler.

Tacokrydret kunne jeg selvsagt laget selv, men i stedet brukte jeg en halv pose Sticky Fingers Tacokrydder som gav masse smak. Dessuten inneholder Sticky Fingers Tacokrydder mindre salt enn mange andre tacokrydre på markedet. Resultatet ble ordentlig gode og sunnere pinnebrød!  

Oppskriften på Verdens beste pinnebrød finner du på bloggen Lise von Krogh - Enkelt, sunt og godt