Jeg har en egenskap som noen ganger er bra, men som ofte får meg opp i trøbbel: Jeg er litt for impulsiv!

Jeg har også en egen evne til å være litt for positiv, og syns at forslag, ting eller ideer (gjerne mine egne), er utrolig bra! Så bra at jeg sier JA før jeg får tenkt mer om, eller bestemmer meg for å sette igang med nye planer og ideer umiddelbart etter at de har falt ned i hodet på meg. Ikke alltid like lurt...

Heldigvis er jeg gift med en mann som er mer jordnær enn meg, og som fort får meg tilbake til virkeligheten hvis jeg har bestilt en sydentur vi ikke har råd til, eller før jeg sender en mail jeg vil angre på.

Og heldigvis er jeg ikke fullt så spontan når det kommer til shopping, delvis fordi jeg ikke er så ofte i butikker. Borsett fra i dag...

Kaffetips fra Charles

I dag var jeg nemlig på jobb i nærheten av Mathallen, og sammen med meg var mesterkokk Charles Tjessem som jeg har jobbet med tidligere, blant annet da vil lagde Sunt og Godt, og da vi skrev bok sammen.

Charles er god på mye, ikke minst på råvarer. Så da vi begynte å prate om kaffe, og jeg fortalte at jeg drømte om en kaffemaskin, tipset han meg om den nye trenden innen kaffe: Å male kaffen selv, for deretter å «håndtrakte» den gjennom en egen liten glasstrakter.

Impulsive meg, som raskt lar meg rive med, syns dette hørtes fantastisk ut! Det å male kaffen selv, må jo være noe av det hyggeligste man kan gjøre, og det beste av alt er jo at nymalt kaffe høyst sannsynlig inneholder enda mer av de sunne antioksidantene enn annen kaffe gjør. Og ikke nok med det: Når man lar kaffe gå gjennom et kaffefilter, filtrerer man de kolesterolholdige fettstoffene som er i kaffe. Enda sunnere med andre ord! Dette måtte jo være noe for meg!

Løp og kjøp

Siden vi først var ved Mathallen, tok vi likegodt turen bort til Solberg & Hansen slik at jeg kunne se denne vidundermaskinen. Allerede før jeg kom inn i butikken, hadde jeg selvfølgelig bestemt meg for å kjøpe, selv om kontoen var nesten tom, og jeg egentlig ikke liker traktekaffe...

Så jeg samlet sammen kaffekvern, håndtrakter, kaffe, og kaffefilter, og ble bare bittelitt bekymret da jeg så hva summen på kassa var. Etterpå viste den hyggelige, men veldig ordentlige mannen i butikken hvordan man skulle trakte kaffe på skikkelig vis. Visjonen min om at morgenkoppen med kaffen skulle gå som en lek, dalte gradvis etterhvert som han forklarte hvor viktig det var å veie kaffen, ta tiden mens man helte vann i trakteren osv. osv.

Charles visket meg i øret at han gjorde det mye enklere hjemme, mens mannen veide, målte og forklarte. Da vi til slutt fikk smake på kaffen og jeg kjente at den var god, men (selvfølgelig) smakte syrligere og mer «traktekaffe» enn jeg egentlig likte, forsvant alt av sikkerhet og trygghet på at jeg hadde gjort et godt kjøp.Angeren begynte å rumle i magen på meg, mens hodet jobbet for fullt for å finne en løsning på knipen jeg akkurat hadde satt meg selv i.

Angrer skikkelig..

Tilbake til jobb, og etter en times tenking, kom jeg opp med løsningen: Jeg skulle beholde kaffekvernen, bytte trakteren, og heller kjøpe meg skikkelig espressokaffe. Dermed kunne jeg male kaffen selv, men likevel få espressokaffen jeg er så glad i. Kokt i god gammeldags espressokanne. Pengene til overs kunne jeg investere i en skikkelig melkesteamer, for den forrige vi hadde var ødelagt.

Fornøyd, men litt flau, kom jeg tilbake til butikken og fortalte at jeg angret. Mannen bak disken så ut som han ikke trodde sine egne ører; det gikk da ikke ann å velge vanlig espresso kaffe fremfor den fruktige og trendy selvtraktete kaffen? Da jeg spurte etter en melkesteamer så han ut som han skulle falle ned fra himmelen, for hele konseptet med denne kaffetrenden er jo at man ikke skal bruke melk. Kun nyte kaffens fantastiske aroma!

Heldigvis var butikksjefen svært forståelsesfull, og jeg fikk det som jeg ville. Så nå har jeg altså en splitter ny kaffekvern med masse deilig espressokaffe som jeg gleder meg til å prøve. Men, ikke før jul, for kvernen får bli en julegave til mannen min. For jeg har jo ikke råd til å bare kjøpe en slik kvern helt uten videre. Skulle kanskje tenkt på det litt før..

Artikkelen er hentet fra Cathrine Borchsenius sin blogg Brahverdag.no