Foto: Cathrine Borchsenius

Nå har du mulighet til å gjøre noe godt: Strikk til en hjemløs!

Jeg har tidligere skrevet om Vaffelgutta på Bramat.no, disse fantastiske folkene som lager vafler til de hjemløse. Det startet med at de hadde laget for mye vafler en kveld, og siden de likevel skulle ut og sykle, bestemte de seg for å sykle rundt og gi vafler til de hjemløse.

Nå har Vaffelgutta blitt en frivillig organisasjon som deler ut vafler til hjemløse i Oslo, Bergen og Trondheim en gang i uka. De har alltid behov for frivillige som kan hjelpe til med å dele ut vafler eller lage vaffelrøre.

Vaffelgutta har mange planer og prosjekter, og et av prosjektene er Vaffelstrikken. Kort fortalt er dette en oppfordring til oss alle om å strikke noe varmt til en hjemløs. Dette skal deles ut i forbindelse med en stor fest i slutten av mars der de hjemløse får matservering, goodiebags og konsert.

Kjærlighet bak hver sokk

Selv sier Vaffelgutta at grunnen til at de oppforder folk til å strikke luer, sokker, eller skjerf som kan deles ut til de hjemløse, er at de vet at det det er mange i byen som fryser og trenger varme plagg. I tillegg vet de at det ligger så utrolig mye kjærlighet og omtanke bak ting som er hjemmestrikket, og derfor ønsker de vi å vise de som kommer på vaffelfesten at det finnes mange som tenker på og bryr seg om dem.

For en flott ting! Og for noen flotte mennesker Vaffelgutta er!

Lov til å jukse

Så hva gjør jeg? Annet enn å spre budskapet til disse flotte folkene..

Egentlig burde jeg jo laget bøttevis med vaffelrøre til disse gutta, men det har liksom bare blitt med tanken. Men istedenfor å skamme meg over alt jeg ikke får gjort for de som trenger det, så prøver jeg å glede meg over det jeg får gjort. Som å sende et par luer til dette prosjektet.

Må innrømme at jeg har jukset litt.. Jeg har ikke strikket, jeg har heklet fordi det liker jeg bedre. Men det er ikke den verste juksen, det verste er at disse luene hadde jeg liggende fra før fordi de opprinnelig ble heklet til oss i familien, men så var den ene for tykk og den andre for stor. Men det er jo kule luer, så jeg skal prøve å tenke at det er en fin ting og ikke juks at jeg sender disse luene til Vaffelgutta.

Så, hvis du også ønsker å bidra, så send ferdigstrikkete eller nystrikkete ting til Vaffelgutta v Peter Levi Skogvang, Parkveien 4 B 0350, Oslo innen 22. mars!

Gå gjerne inn på vaffelgutta.com eller følg Vaffelgutta på instagram, så får du informasjon om alle deres fine prosjekter.

For å gjøre det litt ekstra gøy, oppfordret Vaffelgutta oss til å ta bilder underveis og bruke hashtaggen #vaffelstrikken.

Innlegget er hentet fra bloggen til Cathrine Borchsenius www.brahverdag.no