Penger skal ikke være et hinder for friluft og aktivitetsglede.

Friluftsliv er påvirket av mote. Det å ha årets farger og utstyr er viktig for mange, men gjør også at mange tror man er nødt til å ha nye goretex klær og moderne fjellsko for å komme seg på tur. Slik er det heldigvis ikke! Bare tenk på friluftspionerene og hvilke klær og utstyr de klarte seg med! 

For de aller fleste handler friluftsliv om søndagsturer.

Man trenger ikke de dyreste goretex klærne for å komme seg ut og man trenger ikke dyre spesialsko for å ha det komfortabelt. Bruk det utstyret du har! Har du slalomski og step-in-sko fra 90-tallet er turgleden like stor som om du har årets modell. Utstyrsnivået kan utvikles med erfaring og et økt ønske om et mer aktivt friluftsliv. Da gjør man også bedre valg selv og kan bygge en fornuftig utvalgt utstyrsbod over tid.

Fiks opp det du har og bruk pengene på en ekstra fridag istedet!

En runde med impregnering på klær og sko kan gi plagget nytt liv.

Med litt sytråd og litt lim kan ofte klær og sko bli funksjonelle igjen.
Man kan også velge å kjøpe klær som er rimeligere! Personlig bruker jeg stort sett softshell på topptur med ski. Det er mer behagelig, både for varmeregulering og bevegelsesfrihet. Softshell koster ofte 1/4 del av prisen til goretex. Dette er det heldigvis flere som oppdager, og for de som ogå tenker mote begynner utgavene å bli spreke og fargerike. Impregnert bomull er et annet fuknsjonelt og billigere stoff. 

Softshell og bomull fungerer også godt på sommeren, og da kan en tynn regnjakke i sekken redde deg om en regnskur skulle komme litt overraskende.

Press mot barn og unge

For familier med flere barn kan det være helt umulig å holde moten i bakken eller på fjellet. Her synes jeg det er de voksnes ansvar å holde motejaget lengst mulig unna. Heldigvis tar mange lag og foreninger ansvar og har garasjesalg på klær og utstyr. Her kan man gjøre gode kjøp for det skal mye til for å slite ut klær og utstyr.

Les bloggen til Tommy for flere flott artikler! www.tommymultisport.com