Foto:Helene Høimyr

Jeg nyter hver eneste løpetur utendørs.

Nå er det ikke lenge igjen til vi går inn i november selv om det ikke føles sånn med tanke på vær og utetrening.

Denne høsten har frem til nå vært den perfekte løpehøsten, med flest fine dager og god løpetemperatur. Selvfølgelig har det vært endel høstregn og sur vind, men når gresset fortsatt spirer i slutten av oktober har vi vært heldige!

Dette været har gjort at mange har fortsatt utetreningen lengre enn vanlig, og sammenliknet med andre år er jeg endelig ikke helt alene i parken en lørdag eller søndag. Ja, det har blitt mørkere, men det har vært så mye enklere å snøre på seg joggeskoene tidlig om morgenen når tre lag med klær ikke har vært nødvendig.

Hva er vel deiligere enn en joggetur i naturen med en varmende sol i ansiktet som gjør både superundertøy og pannebånd overflødig?

Å løpe ute hele året gir meg mange gleder, blant annet å følge med på de ulike årstidene i nærmiljøet. Å se at fargene endrer seg, og at skogen eller parken jeg vanligvis jogger gjennom noen ganger i uken forandrer seg gir løpeturene en fin ro. Helt alene med sine egne tanker og sin egen pust, isteden for å løpe på stedet innendørs sammen med en rekke andre og en rad med tv-skjermer foran meg føles så bra!

For meg blir de ukentlige joggeturene en utfordring for både kropp og hode, særlig nå som jeg ikke er hovedpersonen i min egen kropp lengre. Det er veldig rart å kjenne på at formen endrer seg selv om jeg ønsker og vil så gjerne opprettholde den gode kondisjonen jeg vet jeg startet med. Rart fordi treningsøktene ikke handler om meg lengre, men heller å legge til rette for en annen liten person som er avhengig av bare meg.

Med høstmånedene september og oktober nesten bak oss, og spesielt den strålende dagen i går, ser jeg frem mot mange gode joggeturer ute resten av året. Selvfølgelig vil det bli både kaldere og surere, men da blir det bare ekstra deilig å komme inn igjen etter treningsøkten.

Når snø og is kommer vil et varmende lag innerst på kroppen gjøre joggeturene mer behagelige, pluss at en god oppvarming er ekstra viktig. Grovere såle på skoene er også et smart triks til en mer sklisikker tur utendørs, og selvfølgelig en haug av reflekser!

Selv håper jeg på å få nyte denne løpehøsten så lenge som mulig, med tanke på vær og form. Jeg nyter hver eneste joggetur jeg får utendørs!

Hvordan har deres løpehøst vært?

www.kunnskapsriktrening.com