En tur du aldri vil glemme.

Friluftsliv er så mye og det er mange måter å utøve utelivet sitt på. Men enkelte turer setter seg ekstra godt inn i margen, og blir husket så lenge man lever. Vår tur til Skålatårnet 1843 moh. ble en slik tur!

Bygget for tuberkolosepasienter

Skålatårnet ble bygget etter ide fra distriktslege Hans Henrik Gerhard Klouman i Innvik i 1893. Her kunne man hindre at tuberkulosepasienter smittet andre mens de ble pleiet.

Man bygget en god vei opp, men likevel det ble vanskelig å få pasienter opp hit med hester. Det er i dag et utrolig facinerende byggverk, helt på toppen av en av våre vakreste fjell, helt innerst i en fjord.

Norges lengste motbakke

På våren som vi gikk, ligger snøen først på ca 800 moh, men det er en enkel og utrolig vakker sti opp, og man spiser høydemetere. Veien videre på snø kan gås trygt helt til topps om man velger riktig vei.

Dette er Norges lengste motbakke. Man starter få meter fra sjøen, og har en kneik på rundt 1800 hm til man er på toppen.

Vi fikk sommertemperatur, fin snø og totalt fravær av vind! Vi kom frem etter 5 timer og var slitne og totalt tatt av stemningen og utsikten. Etter 3 dager på Folven Randonnee Festival , ble det sene netter og lange turer så formen vår var ikke på topp. Desto deiligere var det å sette seg inn på denne Mummitroll steinhytta å spise mat for så å gå ut å se på solnedgangen sammen. Det vakreste syn man kan få!

Jeg sov som et barn, og våknet opp med fantastiske venner til fortsatt solskinn og deilig frokost før nedoverturen. Vi valgte en fin renne ned og snøen var gi gass! Gåturen ned gikk også på skinner!

Innlegget er fra Tommy Aslaksen sin blogg tommymultisport.com