Foto: Calle Borchsenius

Alle snakker om at det er deilig å komme tilbake til hverdagen, jeg savner ferien allerede..

Denne sommeren har vært helt rå! Fint vær neste hele tiden! Jeg har hatt en laaaang og deilig ferie, først en uke på fjellet, så 4 uker på hytta ved sjøen.

Det beste med ferie er å få være så mye sammen med familien! Det nestbeste er å være så mye ute! Turer i fjellet, løpeturer langs svaberg, og styrketrening utenfor hytta med utsikt utover havet. Bedre kan det ikke bli!

For meg handler ikke sommertrening om plikt, eller noe jeg gjør fordi jeg får dårlig samvittighet hvis jeg ikke gjør det. Sommertrening er noe som fyller meg med energi, gode opplevelser, og mentalt overskudd. At kondis og styrke er ferskvare, og at jeg gjennom å holde meg aktiv i løpet av sommeren ikke må heeelt tilbake til null igjen etter ferien, er selvfølgelig også en fordel. Dessuten er det jo ingenting som er så deilig som å sole seg på svabergene, eller åpne en iskald øl i hytteveggen etter at dagens treningsøkt er gjennomført.

Slik blir du kvitt ferieflesket?

Hver sommer er det alltid mye «kropp og helse stoff» i avisene, noe som gjør at jeg nokså ofte blir oppringt av journalister som ønsker min kommentar eller mine tips til en sak. I begynnelsen av sommeren var det saker som:

«Hvordan unngå å gå opp i vekt i løpet av ferien», eller «slik blir grillmaten sunn» og litt senere på sommeren var det saker som «Slik blir du kvitt feriekiloene», eller «Slik kommer du tilbake til hverdagen etter ferien».

Jeg svarte så godt jeg kunne, og tipsene mine var noe du garantert har hørt før:

  1. Ikke slutt å trene selv om det er ferie. Det er jo faktisk når du har ferie, at du virkelig har tid til å fokusere på trening, deg selv og din egen kropp og velvære.
  2. Kos deg med god mat og drikke, men ikke la det være lørdag hele uka!
  3. Det finnes MYE god mat som også er sunn! Har du litt ekstra fokus på å spise slik mat i løpet av ferien samtidig som du beveger deg noe, vil risikoen for at du går opp i vekt i sommeren være relativt liten

Tilbake til hverdagen?

Så var det den biten med å komme tilbake til hverdagen etter en laaang og fin ferie.. Dette ble jeg spurt om for noen uker siden, og mitt beste tips var vel noe sånn som at det kan være lurt å ta ting litt gradvis. Ikke hoppe rett inn i en travel uke med intensjoner om å trene mye og lage massevis av sunn mat. Nå som ferien begynner å bli over for min del også, skal jeg prøve å følge mitt eget tips;-)

I motsetning til mange andre, og i motsetning til tidligere år, er jeg IKKE klar for hverdag enda! Sommeren har vært altfor bra! Dessuten mangler jeg det siste lille på motivasjonen når det kommer til jobben. Men akkurat det vet jeg at kommer. Jeg må bare sette meg ned og ha en liten pep talk med meg selv, bruke noen dager til på å få skikkelig driven, og så er jeg i gang!

Men denne uken bruker jeg på en gradvis overgang mellom ferie og jobb. Korte dager i barnehagen for minstemann, noen jobbedager, litt trening, men så tilbake til hytta en langhelg før jeg virkelig tar tak på hverdagen.

Gleder meg til å komme tilbake til hytta jeg...

Innlegget er fra bloggen til Cathrine Borchsenius, www.Brahverdag.no