Foto: Thinktock

Kropp og trening skal være en glede, ikke en belastning og hinder for å tørre å vise seg frem.

Inn her og ut der, 10 skjeer pulver til frokost, og det etter trening på tom mage, ett rugsprø til lunch uten pålegg, rått egg og Cottage cheese til middag og så tilbake til robot karrieren foran speilet på treningssenteret og pushe kroppens marginer. Mange jobber og sliter mot mål som er total nytteløse Målet kan være en deilig sprettrumpe, en sprettrumpe som man ikke bruker til noe annet enn å vise frem.

Et meningsløst kroppshysteri

Til stadighet ser jeg bilder på Facebook av flotte kropper og alvorlige ansikter som holder sin Iphone opp foran et speil, gjerne i garderoben på et av treningssentrene. Jeg kjenner dette ikke er bra. Det skaper en holdning mot det meningsløse kropps hysteriet som dessverre lager så ufattelig mange tragedier av sykdom og mobbing. Kropp skal være bevegelses glede, en kropp skal spille på lag med dine ønsker, kroppen skal ikke være en belastning og hinder for å tørre å vise seg frem!

Naking fremfor skryt

Jeg er ikke mot å vise kropp, jeg har stor sans nakenheten som er bak begrepet naking. Altså det å kle av seg på en fjelltopp skrikende ut i evigheten. Jeg har selv kjent gleden og galskapen med å gjøre dette, kun iført bresko og klatresele! Dette handler ofte om livsglede, og kroppens deilige kriblinger man kan føle etter å ha besteget en topp med gode venner. Det skal være lov å være stolt over sin kropp, men det er også lov å tenke seg om hvordan denne stoltheten kommer til uttrykk.

Kroppen, et verktøy som gir deg glede

Jeg brenner for er at trening skal ha en mening, et mål, en drive, en livsglede, en indre motivasjon. Kroppen skal være et verktøy for denne aktiviteten, ikke at kroppen skal være selve målet. Jeg vil bort fra roboten og inn i den indre gleden! Gleden av å kjenne kroppen brukes og hode juble av livslyst. Det å få kjenne på noen av dagene der du bare smiler å har lyst å rope høyt!

Jeg banner ofte "i kirka" etter fantastiske 10 år i treningsstudio bransjen. Med andre ord er det ikke fordi jeg er i mot studioene, men heller omvendt. Jeg ønsker flere av de inn (eller ut) som i dag ikke tørr på grunn av disse vakre kroppene foran speilet og hardcore trenings holdninger. Det kan være stigmatiserende samt skremmende å oppleve for mange.

Helse handler ikke om vektreduksjon og fettprosent men om mere aktivitet! Helse handler også om holdninger og et klart hode, et offensivt hode som ser lyst på livet! Ut å lev, å bruk deg selv!

Innlegget er fra Tommy Aslaksen sin blogg.